Eugen Brad, fost director general al Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR), a chemat în judecată compania și solicită despăgubiri reprezentând 30 de salarii brute compensatorii, respectiv 390.000 lei, după ce a fost înlocuit cu liberalul Dragoș Cosmin Lucian Preda, începând cu luna iulie a acestui an.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
El susține că încetarea mandatului la conducerea companiei ar expira după numirea unui nou director general prin competiție, potrivit prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, dar că numirea lui Preda la șefia Radiocom nu s-ar fi realizat prin competiție și, în acest context, ar fi îndreptățit să primească 30 de salarii brute lunare în maximum 30 de zile de la încetarea mandatului.
"La momentul îndepărtării din funcție, pe care am preluat-o în primăvara anului 2017, am lăsat compania cu 75 de milioane de lei în conturi, cu profit și cu un grad de îndatorare de 18%, de la 40% la momentul numirii în funcție, în condițiile în care Radiocom s-a împrumutat la Banca Europeană de Investiții și AlphaBank România pentru construcția unei rețele de televeziune digitală. Pretențiile mele sunt plata a 30 de salarii compensatorii de către Radiocom, 390.000 de lei, bani pe care ar fi trebuit să-i primesc în termen de 30 de zile de la expirarea mandatului dacă numirea noului director general al companiei s-ar fi realizat prin competiție, ceea ce nu s-a întâmplat", a declarat Eugen Brad pentru Profit.ro.
Contactați de Profit.ro, reprezentanții Radiocom nu au dorit să-și prezinte poziția, rezumându-se doar la a susține că toate informațiile solicitate s-ar găsi pe site-ul companiei, la rubrica Echipa de management, și pe portalul Ministerului Justiției, unde se află înregistrat dosarul.
SNR este cel mai mare jucător local în domeniul broadcasting-ului (difuzare și transport programe radio și TV), acționarul unic fiind Ministerul Cercetării.
În primele șase luni ale acestui an, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 133,2 milioane de lei, în urcare cu 8% față de iunie 2020. Profitul net al operatorului a avansat cu 70,3%, la 18,9 milioane de lei, se arată într-un document al operatorului analizat de Profit.ro.
Și veniturile totale au crescut cu 8%, la 136,9 milioane de lei, peste dinamica cheltuielilor, care au avansat cu 0,8%, la 114,1 milioane de lei.
Numărul mediu al salariaților a scăzut cu 18, la 1.204.
CITEȘTE ȘI Digi Communications trece pe profitÎn 2020, SNR a obținut un profit net de 10,3 milioane de lei, de la 11.692 lei în anul precedent, la un volum al afacerilor de 252,1 milioane de lei, comparativ cu 256,3 milioane de lei în 2019.
SNR este cel mai mare jucător local în domeniul broadcasting-ului (difuzare și transport programe radio și TV). De asemenea, sub brandul Radiocom, SNR este furnizor de rețele și servicii de comunicații, transfer de date și Internet.