Măsurile de izolare impuse de pandemia de coronavirus au determinat mulți comercianți de bunuri și servicii și restaurante să-și mute afacerea în mediul online și să accepte plata online, cu cardul bancar, spune directorul general al Netopia Payments, Antonio Eram.
"Pentru că s-au trezit fără clienți, comercianții erau disperați să ajungă din nou la ei, să primească comenzi, iar mediul online și plățile cu cardul au fost singura soluție. Astfel, dacă în 2019 aveam 20 de instalări pe zi, în februarie și martie am ajuns la 180 de instalări pe zi. Acum, lucrurile s-au mai calmat și avem 60 de instalări pe zi. Practic, dacă înainte plata online era ceva de genul NICE TO HAVE, acum a devenit MUST TO HAVE. Fără clienți, fără comenzi, business-ul moare foarte rapid", a spus Eram.
El apreciază că, în viitor, curierii vor începe să-i taxeze pe cei care nu vor să achite online.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Angajatul curierului pierde timp atunci când ajunge la client și trebuie să scoată POS-ul mobil, să parcurgă procedura de plată cu cardul și să aștepte confirmarea tranzacției. De asemenea, clienții vor fi taxați suplimentar de curieri atunci când aceștia achită cu bani lichizi. Pentru curieri, plata offline, manipularea cash-ului, presupune costuri suplimentare", a spus șeful Netopia Payments, într-un webinar organizat de Ecommerce Romania 247.
Pe lângă diverși comercianți, Eram spune că și reprezentații unor biserici au contactat compania pentru a se interesa de plățile online.
"Unii preoți s-au interesat despre ce presupune plata online în vederea încasării de donații de la români din diaspora, banii urmând să fie utilizați pentru finanțarea unor cămine, spre exemplu", a spus Eram, care a precizat că "nu a fost vorba de trecerea cutiei milei în mediul online".
Procesatorul de plăți Netopia Payments SRL a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 85,7 milioane de lei, de la 79,8 milioane de lei în anul anterior.
Profitul net al companiei a urcat cu 700.000 lei, la 2,5 milioane de lei în 2018.
Netopia este controlată integral de Antonio Eram.