Elon Musk susține că interviul său cu Donald Trump pe X, care a început cu întârziere, a avut dificultăți tehnice din cauza unui atac cibernetic "masiv". Despre ce au vorbit cei doi miliardari

Elon Musk susține că interviul său cu Donald Trump pe X, care a început cu întârziere, a avut dificultăți tehnice din cauza unui atac cibernetic "masiv". Despre ce au vorbit cei doi miliardari
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2024

Interviul candidatului republican la președinție Donald Trump cu omul de afaceri miliardar Elon Musk a început luni seara pe platforma de social media X a lui Musk după o lungă întârziere cauzată de probleme tehnice care i-au împiedicat pe mulți utilizatori să acceseze transmisia live. Proprietarul rețelei X susține că evenimentul a fost perturbat de un atac cibernetic "masiv", relatează AFP și Reuters.

"Se pare că există un atac masiv de tip DDOS asupra X. Lucrăm pentru a-l opri", a postat șeful platformei, referindu-se la faptul că a fost victima unui așa-numit atac de tip denial of service, menit să supraaglomereze serverele companiei și să provoace un blocaj, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Nicușor Dan: Au început lucrările de decolmatare a Lacului Tineretului, acțiune care nu a mai fost făcută de peste 25 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan: Au început lucrările de decolmatare a Lacului Tineretului, acțiune care nu a mai fost făcută de peste 25 de ani
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Afirmația sa nu a fost deocamdată confirmată. X nu a răspuns la solicitările de detalii sau de a furniza dovezi ale presupusului atac cibernetic.

Conversația dintre cei doi miliardari era programată pentru ora locală 20:00 (marți, ora 3:00, ora României), pe contul de X al lui Donald Trump, care fusese suspendat după atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, dar restabilit după ce Elon Musk a cumpărat rețeaua socială în 2022.

Discuția a putut începe în cele din urmă la scurt timp după ora locală 20.30, dar nu a fost imediat clar dacă toți utilizatorii puteau să aibă acces. În jurul orei 20.50, camera de chat avea peste un milion de urmăritori.

Elon Musk a promis pe contul său de X că va publica înregistrarea cât mai curând posibil după încheierea discuției.

După ce contul său de X a fost restabilit, fostul președinte american nu a revenit să posteze în mod regulat pe fostul său canal de comunicare preferat, ci a postat în continuare pe propria sa platformă de social media, Truth Social, pe care a înființat-o după ce a fost interzis pe fostul Twitter. Însă o avalanșă de mesaje publicate luni pe vechiul său cont de X - de la videoclipuri de campanie la promovarea interviului - a semnalat revenirea pe rețeaua socială a celui care încearcă în prezent să își relanseze campania pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, care se confruntă cu dificultăți de când Kamala Harris a intrat în cursă din partea democraților.

Interviul va fi realizat "fără un scenariu prestabilit, fără limite în ceea ce privește subiectele abordate și ar trebui să fie foarte distractiv", asigurase anterior Elon Musk, care l-a susținut pe Trump în campania electorală.

Deși evenimentul media a început cu la mai mult de 40 de minute întârziere față de ora programată, Trump a încercat să transforme problemele într-un lucru pozitiv, felicitându-l pe Musk pentru numărul mare de oameni care încercau să se conecteze.

Vocea fostului președinte a sunat uneori nefiresc, au subliniat mulți ascultători pe X. Unii au spus că îl făcea să sune ca un personaj de desene animate, alții au sugerat că ar putea fi din cauza problemelor de compresie audio.

Problemele tehnice au amintit de un eveniment similar pe X în mai 2023, când guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, a avut un început haotic al transmisiei pe X prin care urma să facă anunțul oficial al candidaturii sale pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale, tot din cauza unor defecțiuni pe platformă. La momentul respectiv, Trump l-a ironizat pe DeSantis pe propria sa platformă de social media, Truth Social. "Butonul meu roșu este mai mare, mai bun, mai puternic și funcționează (TRUTH!). Al tău nu funcționează", a postat Trump.

România, cea mai scăzută pondere în UE a cititorilor de cărți CITEȘTE ȘI România, cea mai scăzută pondere în UE a cititorilor de cărți

DESPRE CE AU VORBIT MUSK ȘI TRUMP

Musk a petrecut o mare parte din prima parte a interviului lăudându-l pe Trump pentru curajul său în timpul atentatului din 13 iulie, când urechea i-a fost atinsă de un glonț.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, și-a anunțat sprijinul pentru Trump la scurt timp după acel atac. El l-a sprijinit pe președintele democrat Joe Biden în 2020, dar de atunci a virat spre dreapta.

Trump a confirmat că intenționează să se întoarcă la Butler, Pennsylvania, locul atacului, pentru un miting în octombrie.

Pe parcursul conversației, Trump a prezentat amestecul său obișnuit de nemulțumiri, afirmații exagerate și atacuri personale, Musk oferindu-i ocazional încurajări.

Astfel, Trump a afirmat fără dovezi că Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă el ar fi fost încă președinte și i-a lăudat pe președintele rus Vladimir Putin, președintele chinez Xi Jinping și liderul nord-coreean Kim Jong Un - toți oameni puternici autoritari - ca fiind la "vârful jocului lor".

El și-a exprimat, de asemenea, furia că vicepreședinta Kamala Harris îl înlocuiește pe Biden la alegerile prezidențiale din noiembrie. "Ea nu a acordat niciun interviu de când a început toată această escrocherie", a repetat Trump, susținând în mod fals că renunțarea lui Biden a fost o "lovitură de palat". Trump îl conducea pe Biden în multe sondaje efectuate în state care se vor dovedi esențiale pentru rezultatul alegerilor din 5 noiembrie, dar acum Harris este înaintea sa în unele dintre aceste state.

Recuperatorul polonez de credite Kredyt Inkaso pregătește vânzarea întregului portofoliu din România către un rival CITEȘTE ȘI Recuperatorul polonez de credite Kredyt Inkaso pregătește vânzarea întregului portofoliu din România către un rival

MUSK ȘI TRUMP S-AU GRATULAT RECIPROC

În interviul care a fost lipsit de detalii politice, Trump a părut, de asemenea, să îl laude pe Musk pentru concedierea angajaților. "Ești cel mai bun. Adică, mă uit la ceea ce faci. Intri, spui pur și simplu: Vrei să demisionezi? Ei intră în grevă - nu voi menționa numele companiei - dar intră în grevă. Iar tu spui: Nu-i nimic, plecați cu toții" - a declarat Trump.

Musk, care conduce compania de mașini electrice Tesla, s-a făcut ecoul afirmațiilor false ale lui Trump cu privire la frauda electorală și la politicile de imigrație ale lui Biden. Musk a înființat un grup extern de cheltuieli - super PAC - pentru a sprijini campania lui Trump. Comitetul de acțiune politică este acum investigat în Michigan pentru posibile încălcări ale legilor statului privind colectarea de informații despre alegători.

La rândul lui, Trump, un critic îndelungat al vehiculelor electrice, a schimbat direcția după ce a obținut susținerea lui Musk. "Sunt pentru mașinile electrice. Trebuie să fiu, pentru că Elon m-a susținut foarte puternic. Așa că nu am de ales", a declarat Trump la un miting de la începutul lunii august.

Președintele United Auto Workers, Shawn Fein, care face campanie în sprijinul lui Harris, l-a numit pe Trump un tip "vândut".

Administrația Biden s-a străduit să popularizeze vehiculele electrice prin scutiri fiscale și alte forme de sprijin, ca parte a obiectivului său mai larg de reducere a emisiilor de carbon, responsabile de schimbările climatice.

Republicanii din Congres, inclusiv coechipierul lui Trump, senatorul JD Vance, s-au opus acestor subvenții.

Interviul cu Musk i-a oferit lui Trump ocazia de a profita de lumina reflectoarelor într-un moment în care campania sa se confruntă cu poticneli. Harris a erodat avansul lui Trump în sondajele de opinie și i-a mobilizat pe alegătorii democrați cu o serie de mitinguri pline de energie de când l-a înlocuit pe Biden în cursa pentru președinție, în urmă cu trei săptămâni. Iar avântul ei ar putea primi un nou impuls la Convenția Națională Democrată de săptămâna viitoare din Chicago.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
donald trump