Elefant Online împrumută 1 milion de euro, după emisiunea de obligațiuni de 7,65 milioane lei

Elefant Online împrumută 1 milion de euro, după emisiunea de obligațiuni de 7,65 milioane lei
scris 10 oct 2018

Elefant Online, administratorul magazinului online elefant.ro, se va împrumuta cu 1 milion de euro de la Alpha Bank România pe o perioadă de 3 ani și 6 luni.

Retailerul va achita o dobândă anuală calculată în funcție de ROBOR la 3 luni, plus 3,5%.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania va garanta cu ipotecă asupra unui număr de 4.500 de acțiuni deținute de Elefant Online la Mammoth Software, care reprezintă întregul capital social al companiei.

Deloitte: Piața de M&A a urcat în trimestrul al treilea cu 15%, la 1,4 - 1,6 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Deloitte: Piața de M&A a urcat în trimestrul al treilea cu 15%, la 1,4 - 1,6 miliarde de euro

De asemenea, va fi încheiată o ipotecă mobiliară de prim rang asupra creanțelor care derivă din încasările retailerului din plățile efectuate online (3,5-4 milioane de euro).

O altă ipotecă mobiliară va fi constituită asupra creanțelor de încasare născute din contractele încheiate sau ce se vor încheia de către Elefant Online cu clienții săi, cu privire la închirierea platformei web (de e-commerce).

În plus, retailerul va încheia ipotecă asupra conturilor deschise sau care vor fi deschise la Alpha Bank România, plus bilete la ordin în alb, fără protest, emise de Elefant Online în favoarea băncii.

În luna septembrie, Elefant Online a vândut obligațiuni de 7,65 milioane lei, într-o operațiune anunțată de Porfit.ro încă din vară și pentru care a existat un interes mai mare decât cel pe care se sconta înainte de derularea plasamentului privat.

Chirițoiu: 2018 are șanse să intre pe locul doi în topul amenzilor aplicate de instituție. Avem propunere de sancțiune pentru Orange și pe piața RCA, plus retail și turism CITEȘTE ȘI Chirițoiu: 2018 are șanse să intre pe locul doi în topul amenzilor aplicate de instituție. Avem propunere de sancțiune pentru Orange și pe piața RCA, plus retail și turism

Retailerul online Elefant a fost lansat ca o librărie online în 2010. În perioada 2014 - 2016, compania a cunoscut o extindere puternică prin dezvoltarea rapidă a ofertei sale de produse și prin diversificarea modalităților de livrare, prin înființarea mai multor puncte de livrare în mai multe orașe din țară. Un alt pas important în dezvoltarea afacerilor a fost extinderea prezenței în Republica Moldova.

Elefant Online, compania care administrează re­tai­lerul online elefant.ro, a înregistrat anul trecut a­fa­ceri de 130,98 milioane de lei, de la 113,3 milioane de lei în 2016.

ANCOM impune pentru rețeaua Netcity tarife semnificativ mai mari față de rețeaua din Oradea. Netcity și-a recuperat deja jumătate din investiție în 6 ani, în Oradea se așteaptă 30 de ani CITEȘTE ȘI ANCOM impune pentru rețeaua Netcity tarife semnificativ mai mari față de rețeaua din Oradea. Netcity și-a recuperat deja jumătate din investiție în 6 ani, în Oradea se așteaptă 30 de ani

Pierderile retailerului online au continuat să crească, ajungând la 21,,72 milioane de lei, comparative cu 16,8 milioane de lei în 2016 și 9,7 milioane de lei în 2015.

Elefant Online este controlată de Millenium Gold Resources, deținută de fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza, alături de Olif și Catalyst Romania.

Pentru acest an, compania a anunțat o țintă de afaceri de 32 milioane de euro, cu 15% mai mult față de 2017.

După numărul de comenzi, Elefant.ro este al doilea jucător din piață. În prezent, cel mai mare retailer online de pe plan local este eMag (Dante International), al cărui acționar majoritar este grupul sud-african Naspers.

viewscnt
Afla mai multe despre
elefant
alpha bank
credit
ion sturdza