Rafila: Riscul infectării în restaurante e mai mare decât pe terase. Pentru restaurante, o posibilitate ar fi instalarea de echipamente de dezinfecție sau filtrare a aerului

Rafila: Riscul infectării în restaurante e mai mare decât pe terase. Pentru restaurante, o posibilitate ar fi instalarea de echipamente de dezinfecție sau filtrare a aerului
scris 23 aug 2020

Profesorul Alexandru Rafila a afirmat că riscul de infectare cu noul coronavirus este mai mare în restaurante decât pe terase pentru că este spațiu închis versus spațiu deschis. El a precizat că echipamente de dezinfecție sau filtrare a aerului ar putea fi instalate în restaurante, în contextul în care un studiu MIT arată că astfel de aparate instalate într-un avion reduc considerabil riscul de infectare. Rafila mai crede că și angajatorii ar fi interesați să utilizeze asemenea echipamente.

„Da, este un risc mai mare pentru că discuți de un spațiu închis versus un spațiu deschis. Validarea unui spațiu ca și terasă ar putea să fie făcută de o autoritate care are responsabilitate în acest domeniu”, a declarat Alexandru Rafila, întrebat duminică la Digi 24 dacă există un risc mai mare să iei coronavirus într-un restaurant decât la terasa aceluiași restaurant.

Urmărește-ne și pe Google News
LISTA cu județele în care terase, cluburi, baruri sunt închise obligatoriu noaptea a fost extinsă CITEȘTE ȘI LISTA cu județele în care terase, cluburi, baruri sunt închise obligatoriu noaptea a fost extinsă
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Întrebat dacă instalarea unor aparate de filtrare care să reducă riscul de infectare ar putea fi o condiție pentru redeschiderea restaurantelor, în condițiile în care un studiu MIT care arăta că riscul de a te infecta într-un avion este extrem de mic, unul  la 4.300, iar dacă există un rând liber, acolo unde sunt locuri de trei, unul la 7.700, Rafila a spus că poate fi pusă în dezbatere o astfel de recomandare.

„Poți să pui în dezbatere o astfel de recomandare, mai degrabă. Eu am citit inclus ale Centrul European de Control al Bolilor. Nu sunt foarte clare în ceea ce privește utilizarea echipamentelor de dezinfecție și filtrare a aerului. Sunt menționate, dar nu sunt neapărat indicate în acest moment. Cred că este o acțiune în dezvoltare în momentul de față și, dacă se va considera oportun, acest tip de echipamente de dezinfecție sau filtrare a aerului ar putea să fie utilizate dar nu numai de restaurante, cred că și mulți angajatori ar putea să fie interesați de utilizarea unor astfel de echipamente. Este una dintre posibilități și nu cred că nu merită să ne aplecăm asupra ei. Dar repet, datele din literatură care fac referire la astfel de echipamente și reducerea transmiterii acestei infecții sunt foarte, foarte puține. Probabil unul dintre articole este cel pe care l-ați menționat dumneavoastră”, a conchis Rafila. 

viewscnt
Afla mai multe despre
restaurante
restrictii