Productivitatea muncii, un indicator al eficienței activității angajaților, a scăzut în industrie cu 1,1% în primul semestru din acest an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică, în buletinul statistic lunar.
Scăderea productivității muncii reflectă reducerea producției realizate de către fiecare angajat, în medie, scrie News.ro.
În prima jumătate a acestui an, productivitatea mai slabă a fost generată în special de căderea producției din sectorul extractiv, care nu a fost însoțită de o reducere corespunzătoare a personalului.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Productivitatea muncii în industrie a înregistrat o scădere de 1,1% în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2016 față de perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2015, datorită scăderii productivității în industria extractivă (-13,7%) și industria prelucrătoare (-1,0%)", arată raportul INS.
În primele șase luni din acest an, producția industrială a crescut cu 1,3% față de aceeași perioadă don 2015, ca serie brută, dar a scăzut ușor, cu 0,1%, pe date ajustate în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, potrivit unor date statistice publicate anterior.
La 30 iunie 2016, în sectorul industrial din România lucrau 1,35 milioane de angajați, reprezentând 29% din numărul total de salariați din România, în creștere cu 29.000 față de jumătatea anului trecut.