Iohannis: Femeile din mediul antreprenorial se confruntă cu probleme grave, au acces dificil la finanțare și resimt lipsa unor rețele de susținere profesională

Iohannis: Femeile din mediul antreprenorial se confruntă cu probleme grave, au acces dificil la finanțare și resimt lipsa unor rețele de susținere profesională
scris 1 nov 2017

Președintele Klaus Iohannis spune că femeile se confruntă în mediul antreprenorial cu o serie de probleme grave, au acces dificil la resurse de finanțare și resimt lipsa unor rețele de susținere profesională, iar prezența lor este mult mai redusă în zonele de decizie și management în raport cu bărbații. El a mai arătat că în România este nevoie de accelerarea ritmului de recuperare a decalajelor, în primul rând prin schimbarea mentalităților, dar și prin abordarea integrată și multidimensională a politicilor privind egalitatea de gen.

Klaus Iohannis a spus, la Conferința femeilor francofone, că femeile care lucrează în economie, cercetare și dezvoltare, cele care devin antreprenori și cele care aspiră să se lanseze în afaceri reprezintă modele pentru generația tânără și pot împărtăși experiențe extrem de valoroase, dar, cu toate acestea, femeile se confruntă în mediul antreprenorial cu o serie de probleme grave, au acces dificil la resurse de finanțare și resimt lipsa unor rețele de susținere profesională, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Prezența femeilor este mult mai redusă în zonele de decizie și management în raport cu bărbații, iar ele sunt victimele unor stereotipuri și prejudecăți legate de rolurile și abilitățile lor în familie, economie, dar și în societate.

VIDEO După atentatul de la New York, unde au murit opt persoane, Trump dispune o consolidare a verificării străinilor CITEȘTE ȘI VIDEO După atentatul de la New York, unde au murit opt persoane, Trump dispune o consolidare a verificării străinilor

"În aceste două zile, dumneavoastră, autorități și instituții publice, reprezentanți ai mediului privat ori asociativ, sunteți invitați să analizați constrângerile de natură economică, culturală, socială și educațională care afectează antreprenoriatul feminin. Plasată sub inspirata deviză «Femeile se afirmă», Conferința de la București urmărește să fructifice exemplele femeilor de succes, care au reușit să aducă valoare adăugată sferei economice prin forțe proprii, cu perseverență, creativitate și inovație. Salut propunerea ca la această conferință să se lanseze o rețea a antreprenoriatului feminin francofon, care astfel își poate consolida și valorifica mai bine identitatea", le-a spus Iohannis participan'ilor la conferință.

Președintele a mai spus că egalitatea de gen este una dintre valorile noastre principiale, alături de idealurile de libertate și prosperitate și crede "cu tărie" că egalitatea între femei și bărbați constituie un pilon al societății orientate spre viitor, pentru care avem datoria de a acționa zi de zi, fiecare dintre noi, iar în România este nevoie de accelerarea ritmului de recuperare a decalajelor, în primul rând prin schimbarea mentalităților, dar și prin abordarea integrată și multidimensională a politicilor din domeniu.

"Țara noastră a făcut deja pași importanți pentru angajamentul pe care l-am asumat cu acel prilej, de a înființa noua profesie de expert în egalitate de șanse. Cu toate că în România s-au făcut progrese importante pentru atingerea obiectivelor egalității de șanse, suntem conștienți de nevoia accelerării ritmului de recuperare a decalajelor, în primul rând prin schimbarea mentalităților, dar și prin abordarea integrată și multidimensională a politicilor din domeniu, inclusiv în sprijinirea antreprenoriatului feminin. (...) De o sută de ani, România a dat politicii, culturii, științei, educației și sportului o serie de importante personalități feminine. Avem datoria să onorăm această prețioasă contribuție, făcând din egalitatea de gen una dintre marile împliniri ale lumii, o prețioasă moștenire pentru generațiile care vor urma", a adăugat președintele.

viewscnt
Afla mai multe despre
klaus iohannis
finantare