Franța pregătește facilități pentru a crește atractivitatea Parisului ca centru financiar, după Brexit

Franța pregătește facilități pentru a crește atractivitatea Parisului ca centru financiar, după Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2016

Guvernul francez pregătește facilități pentru a crește atractivitatea Parisului ca centru financiar, dorind să atragă personal din Londra, în perioada post-Brexit, relatează Reuters.

Sectorul financiar francez a reclamat deseori ambivalența guvernului de la Paris față de această industrie, care este supusă unor taxe mari și unor remarci ostile din partea politicienilor, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Premierul Manuel Valls a luat o decizie de ultim moment, de a participa miercuri la conferința anuală a asociației de lobby din sectorul financiar francez Paris Europlace, o vizită rară la acest eveniment din partea unui membru de rang înalt al guvernului.

”Vom face mai mult în viitor pentru creșterea atractivității centrului financiar din Paris. Guvernul își va face partea sa”, a spus Valls.

Înțelegând oportunitatea oferită de votul britanicilor de ieșire din UE, asociația a cerut termeni mai favorabili pentru expații din Franța, precum și reducerea unei taxe impuse lucrătorilor din sectorul financiar pentru a compensa absența TVA.

Președintele Francois Hollande a declarat luna trecută că reglementările din sectorul financiar trebuie să fie adaptate, pentru a face Parisul mai atractiv, iar ministrul de Finanțe Michel Sapin a indicat că taxarea expaților ar putea deveni mai favorabilă.

Messi și tatăl său au fost condamnați la 21 de luni de închisoare cu suspendare CITEȘTE ȘI Messi și tatăl său au fost condamnați la 21 de luni de închisoare cu suspendare

În timpul campaniei prezidențiale din 2012, Hollande a afirmat că industria bancară este inamicul său.

Expații care vin în Franța și francezii care se întorc în țară după minim cinci ani în străinătate beneficiază deja de o serie de facilități fiscale, timp de cinci ani de la revenire.

Facilitățile includ deduceri pentru cheltuieli precum taxele de școlarizare a copiilor și cele aplicate veniturilor obținute din capitalul păstrat în străinătate.

Villeroy a mai spus că autoritățile de reglementare vor analiza rapid cererile din partea oricăror companii financiare înregistrate în Marea Britanie care vor să își deschidă operațiuni în Franța.

Parisul este deja cel mai mare centru financiar pentru multe piețe din zona euro, cum ar fi emiterile de obligațiuni corporative și managementul investițiilor, cu active administrate în valoare de 3.600 de miliarde de euro.

Guvernul francez a susținut deja că firmele financiare britanice nu ar trebui să își păstreze pașapoartele pe piețele UE, dacă autoritățile de la Londra nu vor accepta circulația liberă a persoanelor, respinsă de susținătorii Brexit.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit