EXCLUSIV După ce au ratat doi ani la rând reducerea arieratelor, Guvernul impune companiilor de stat scăderea cu 20% a datoriilor

EXCLUSIV După ce au ratat doi ani la rând reducerea arieratelor, Guvernul impune companiilor de stat scăderea cu 20% a datoriilor
scris 23 feb 2017

Guvernul Grindeanu va impune, joi, prin memorandum, companiilor de stat să reducă în acest an cu 20% suma totală a arieratelor față de finalul anului trecut. Măsura vine după ce, în ultimii doi ani, companiile de stat au ratat constant ținte și mai mici de reducere a datoriilor.

Înainte de a fi anunțată aici, informația a fost prezentată pe Profit Insider

Astfel, la elaborarea bugetelor de venituri și cheltuieli pe anul 2017, companiilor de stat li se va impune să prevadă o diminuare cu 20% a arieratelor față de execuția bugetară pentru anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News

UPDATE ora 14.10 Informația a fost confirmată de Guvern.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Astfel, companiile de stat trebuie să reducă arieratele cu minimum 20% față de cele realizate la 31 decembrie 2016, indiferent dacă s-au încadrat sau nu în nivelul prevăzut al plăților restante din bugetul de venituri și cheltuieli aprobat pe 2016.

Pentru companiile care nu au bugetul pe 2016 aprobat este impusă eliminarea plăților restante înregistrate la 31 decembrie.

După cum a relatat Profit.ro, companiile de stat au ratat, în 2015, obiectivul de a reduce cu 45% arieratele de la nivelul anului 2014. Astfel, dacă la finalul anului 2014 aceste datorii erau de circa 3,4 miliarde lei, la finalul anului 2015 erau calculate la peste 2 miliarde lei.

DOCUMENT Reguli schimbate pentru înregistrarea TVA a microîntreprinderilor. Modificare depusă chiar de Dragnea CITEȘTE ȘI DOCUMENT Reguli schimbate pentru înregistrarea TVA a microîntreprinderilor. Modificare depusă chiar de Dragnea

O ordonanță de urgență adoptată de Guvernul Cioloș a impuns ca volumul de plăți restanteale companiilor de stat să fie la sfârșitul anului 2016 cu cel puțin 15% mai mic față de cel programat la finele anului 2015, respectiv de la 376,5 milioane de lei în scădere la 320 de milioane de lei.

Datele analizate de Profit.ro relevă însă că această țintă a fost cu mult depășită de către companii din portofoliul Ministerului Economiei, plățile restante urmând să totalizeze 445,8 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
arierate
datorii
companii
stat
reducere
tinta
ratare