Companiile germane se tem că relațiile economice cu România vor fi afectate negativ de decizia Guvernului privind Codul Penal

Companiile germane se tem că relațiile economice cu România vor fi afectate negativ de decizia Guvernului privind Codul Penal
scris 1 feb 2017

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) se teme că modificările aduse Codului Penal, adoptate marți seară de Guvern, vor avea impact negativ asupra relațiilor economice bilaterale româno-germane.

Modificările pun, în opinia companiilor germane din România, sub semnul întrebării voința noului Guvern de a continua fără compromisuri lupta împotriva corupției.

Urmărește-ne și pe Google News

"O limitare a principiilor statului de drept și pericolul reapariției corupției vor avea evidente efecte negative asupra dezvoltării economice a țării. Aceste acțiuni transmit un puternic semnal de nesiguranță în rândul investitorilor germani și pot influența negativ strânsele relații economice dintre România și Germania. România este în pericol de a-și pierde imaginea pozitivă, recâștigată cu greu în ultimul an. Acest lucru este cu atât mai regretabil, cu cât România își slăbește astfel poziția sa ca amplasament investițional stabil și de încredere, mai cu seamă în contextul politic delicat la nivel global", au arătat reprezentanții investitorilor germani din țara noastră.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Investitorii americani: Modificarea netransparentă a codurilor penale transmite un puternic semnal de neîncredere CITEȘTE ȘI Investitorii americani: Modificarea netransparentă a codurilor penale transmite un puternic semnal de neîncredere

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK România numără în prezent peste 570 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe.

Și cancelarul german, Angela Merkel, a exprimat, într-o discuție avută vineri cu președintele Iohannis, susținerea pentru continuarea luptei anticorupție în România și s-a arătat preocupat de eventualitatea ca anumite demersuri să afecteze parcursul pe care s-a înscris România în combaterea acestui fenomen.

Guvernul a aprobat, marți seară, o ordonanță de urgență privind modificarea Codului Penal, care include redefinirea abuzului în serviciu, care nu va mai fi sancționat penal dacă prejudiciul este sub 200.000 lei. 

Printre modificările adoptate marți se mai numără și dezincriminarea favorizării infractorului dacă fapta e săvârșită de un membru al familiei. Totodată favorizarea este dezincriminată dacă este vorba de emitere, aprobare sau adoptare de acte normative.  

Ordonanța de urgență privind modificarea Codului Penal, aprobată marți seară de Guvern, a fost publicată, în aceeași noapte, în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare la 10 zile de la publicare.

viewscnt
Afla mai multe despre
cod
penal
modificare
companii
germania
relatii
economic