Bogdan Aurescu: România se află pe un drum al creșterii constante; sperăm să devenim una dintre destinațiile importante pentru investițiile americane

Bogdan Aurescu: România se află pe un drum al creșterii constante; sperăm să devenim una dintre destinațiile importante pentru investițiile americane
scris 16 oct 2015

România s-a angajat pe un drum al creșterii constante și ar putea deveni una dintre destinațiile importante pentru investițiile americane, a declarat vineri ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, la conferința despre Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP).

Potrivit acestuia, Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții "va da un impuls investițiilor".

Urmărește-ne și pe Google News

"România s-a angajat pe un drum al creșterii constante și sperăm să devenim una dintre destinațiile cele mai importante pentru investițiile americane", a menționat Aurescu.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Ministrul Afacerilor Externe al României a subliniat că parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții va stimula comerțul și în sectorul energetic, adăugând că criza din Ucraina a evidențiat necesitatea diversificării surselor de aprovizionare în sectorul energetic. Totodată, Aurescu a menționat că TTIP înseamnă "o adâncire a relațiilor transatlantice".

Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP - Transatlantic Trade and Investment Partnership) este cel mai mare tratat comercial și de investiții negociat vreodată, atât de Statele Unite ale Americii, cât și de Uniunea Europeană, menit să sporească prosperitatea celor doi parteneri.

Varianta sa pentru spațiul pacific, TPP (Trans Pacific Partnership), tratat negociat între SUA și partenerii săi din zona Asia-Pacific, a fost aprobat la finalul lui septembrie 2015, oferind motivația unei negocieri mai accelerate și în cazul TTIP. Tratatul transatlantic se află în momentul de față într-o fază decisivă a negocierilor între cei doi mari parteneri și actori comerciali, SUA și UE, care împreună au peste 800 de milioane de locuitori și acoperă circa jumătate din PIB-ul planetei. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
bogdan aurescu
economie