Guvernanții au afirmat în mai multe rânduri că România are nevoie de o dezvoltare mai accelerată. Planul preconizează, însă, o "performanță" majoră la dobânzi.
Piața imobiliară a crescut cu 10% în T3 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, ca urmare a impactului inflației și interesului sporit al românilor pentru investiții imobiliare.
Creditarea a accelerat din nou în septembrie, cu al doilea cel mai mare ritm lunar din acest an și cea mai ridicată rată anuală din ultimul an și jumătate. Creditul în lei crește cu peste 11% și suplinește încetinirea segmentului în valută. Pe de altă parte, dinamica depozitelor a încetinit.
Companiile Continental, Bosch și NXP Semiconductors Romania au semnat, în prezența premierului Ciolacu, cu miniștrii Economiei și Proiectelor Europene, Radu Oprea și Adrian Câciu, contracte de finanțare, susținute prin PNRR, pentru dezvoltarea microelectronicii în România. Bugetul total al proiectelor însumează 195,63 milioane euro.
Românii consumă tot mai multă carne de pui, datorită prețului mult mai mic decât cel al cărnii de porc, potrivit datelor statistice prezentate de crescătorii de păsări.
Cu puțin peste 100.000 de aplicări pe lună, candidații din segmentul de vârstă 45+ formează categoria profesională cu cel mai scăzut nivel de activitate din punctul de vedere al aplicărilor și al intenției de schimbare a carierei.
Sectorul construcțiilor din România a atins niveluri record în 2023 și 2024, susținut de o cerere privată puternică pentru anumite segmente imobiliare și de o creștere semnificativă a investițiilor publice, de la proiecte majore de infrastructură până la spitale, finanțate prin fonduri naționale și europene.
Fabricile de textile din județul Vrancea, unde se aflau cele mai multe unități de producție din sector din România, și-au redus drastic activitatea în ultima perioadă. A fost remarcată o scădere accelerată a numărului contractelor de muncă, atât la companii de dimensiuni medii sau mici, cât și mari, arată Termene.ro.
Deficitul în termeni cash al Guvernului se va situa anul acesta la 8%, nefiind complet exclusă o ușoară depășire a acestui nivel, potrivit informațiilor Profit.ro. Nivelul deficitului cash, standard folosit intern inclusiv la datele publicate lunar de Ministerul Finanțelor, este cel care contează, alături de datoriile vechi ce ajung la plată, pentru stabilirea necesarului brut de finanțare, suma pe care trebuie să o împrumute statul anul acesta. Deficitul în termeni ESA, cel care contează pentru planul fiscal pe care Guvernul îl trimite pe 25 octombrie Comisiei Europene, este estimat la 7,9% din PIB, așa cum a anunțat Profit.ro la începutul lunii octombrie, informație confirmată de raportul obținut pe surse săptămâna trecută.
Poșta Română solicită. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.