Românii își doresc să fie proprietari și, mai presus de orice, să cumpere o locuință nouă, iar acest lucru este vizibil din interesul crescut pentru astfel de proprietăți înregistrat în ultima perioadă la nivel pieței.
În ciuda îmbunătățirilor semnificative, România se confruntă în continuare cu riscuri considerabile de sărăcie și inegalitate, cu disparități semnificative între grupurile de populație și regiuni, arată un raport oficial al Comisiei Europene.
Numărul firmelor care și-au suspendat activitatea în primele trei luni din 2024 a fost de 6.014, în creștere cu peste 33% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).
360 de români s-au înregistrat pentru a face bani în plus în mod legal, fără un contract de muncă, din activități casnice, în prima săptămână de la lansarea platformei IT care facilitează acest lucru- tichete.anofm.ro, arată datele transmise HotNews.ro de Ministerul Muncii. Peste 100 de persoane au vârste cuprinse între 40 și 50 de ani, iar achiziția de bunuri cu livrare la domiciliu se află în topul activităților casnice preferate de aceștia.
Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente și camere de închiriat), în primul trimestru al anului, au însumat 2,471 milioane persoane, în creștere cu 2,4% față de perioada similară a anului trecut, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS). Din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 83,2%, în timp ce sosirile turiștilor străini au reprezentat 16,8%.
Prețul benzinei standard a coborât sub cel al motorinei în 3 stații Petrom din capitală, în urma deciziei de miercuri a liderului pieței distribuitoare de carburanți de a reduce cu 4 bani/l prețul benzinei, după 3 luni de scumpiri, și de a păstra neschimbat prețul combustibilului diesel, conform datelor analizate de Profit.ro.
NN avansează. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
România a devenit, de la începutul acestei luni, exportator net de gaze, după ce volumul zilnic al importurilor via Bulgaria a scăzut, iar cel al exporturilor către Ungaria s-a majorat.
Un management defectuos, cu conducere numită fără concurs și fără indicatori de performanță, lipsa investițiilor prevăzute de lege și angajate de Guvern, precum și o infrastructură portuară, rutieră și feroviară învechită au făcut ca Portul Constanța să nu redevină un hub la Marea Neagră, căzând și din Top 20 al traficului de mărfuri containerizate, susține Curtea de Conturi. Creșterea traficului de mărfuri în port s-a datorat în mare parte conjuncturii externe, respectiv războiului din Ucraina.
În luna aprilie a acestui an s-au înregistrat cu 10% mai puține interacțiuni între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere, comparativ cu luna anterioară (martie 2024). Totuși, interacțiunile între chiriași și proprietari sau agenți au scăzut cu 1% comparativ cu luna aprilie a anului anterior (aprilie 2024 vs. aprile 2023).