Consulul general al Chinei la New York a fost expulzat

Consulul general al Chinei la New York a fost expulzat
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2024

Consulul general al Chinei la New York a fost expulzat, a anunțat CNN, măsura intervenind după ce o fostă consilieră a guvernatorului New York-ului a fost acuzată că a acționat în secret ca agent al guvernului chinez.

Potrivit CNN, guvernatoarea Kathy Hochul a declarat în timpul unui eveniment că a vorbit la telefon cu un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat și "a transmis dorința (ei) ca consulul general al Chinei de la New York să fie expulzat”, fiind informată ulterior că acesta nu se mai află în misiunea de la New York.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO România lansează un drum expres spre Ungaria CITEȘTE ȘI FOTO România lansează un drum expres spre Ungaria
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Anunțul lui Hochul vine după ce Linda Sun, fostă adjunctă a șefului de cabinet al lui Hochul și consilieră a fostului guvernator al New Yorkului, Andrew Cuomo, a fost acuzată de încălcare și conspirație la încălcarea Legii privind înregistrarea agenților străini, fraudă cu vize, contrabandă cu ajutorul străinilor și conspirație pentru spălare de bani, conform unei copii a actului de acuzare, scrie News.ro

Soțul ei, Chris Hu, a fost, de asemenea, acuzat de conspirație pentru spălare de bani și conspirație pentru comiterea de fraude bancare, precum și de utilizarea abuzivă a mijloacelor de identificare, au declarat marți procurorii federali.

Sun și Hu au pledat "nevinovat" la toate acuzațiile în fața instanței federale. Cauțiunea lui Sun este stabilită la 1,5 milioane de dolari, iar cea a soțului ei la 500 000 de dolari.

MOL a început să producă hidrogen verde în cea mai mare fabrică din regiune CITEȘTE ȘI MOL a început să producă hidrogen verde în cea mai mare fabrică din regiune

Hochul a declarat că ajută Departamentul de Justiție de luni de zile și că va continua să lucreze cu acesta. Ea a numit acțiunile lui Sun o "trădare absolută a încrederii a două administrații ale guvernului statului" și a mărturisit că fosta sa angajată a mers atât de departe încât chiar i-a falsificat și semnătura ei pe documente. Hochul a spus că FBI-ul "i-a pus o singură întrebare" - să verifice dacă pe un document era semnătura ei.

Hochul a mai declarat că Sun a fost o "asistentă de nivel mediu" și că nu avea contacte cu ea "foarte des". Nu a avut "niciun rol real în politicile mele" ca guvernator, a asigurat Hochul.

Arestarea cuplului vine într-un moment în care relațiile dintre SUA și China rămân tensionate din cauza unei serii de fricțiuni, inclusiv agresiunile Beijingului în Marea Chinei de Sud și față de Taiwan, precum și tarifele comerciale ale SUA care vizează China.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
consul
new york