CertAsig își schimbă strategia de dezvoltare pentru perioada următoare și se va concentra asupra asigurărilor de răspunderi, garanții, asigurări tehnice și de bunuri, iar din luna iulie asigurările maritime nu vor mai face parte din oferta de produse a companiei, ci vor fi oferite prin intermediul unei alte societăți din grup.
"Pentru asigurarea stabilității pe termen lung a companiei, CertAsig și-a revizuit strategia de dezvoltare pentru perioada următoare. Activitatea companiei se va concentra, astfel, asupra asigurărilor de răspunderi, garanții, asigurări tehnice și de bunuri, urmărindu-se creșterea portofoliilor pe aceste segmente atât în România, cât și în Bulgaria. De asemenea, începând cu luna iulie a acestui an, asigurările maritime nu vor mai face parte din oferta de produse a companiei și vor fi oferite prin intermediul unei alte societăți din grup", transmite compania.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
CertAsig a fost înființată în 2003, în urma fuziunii dintre compania Fortuna si societatea de Asigurare Romano-Canadiană Aroca București. În decembrie 2007, Royalton Capital Investors II (RCI II) a achiziționat 95% din acțiunile CertAsig, prin intermediul societății CertAsig Holdings Luxembourg.
RCI II este un fond european de investiții specializat pe achiziționarea și dezvoltarea companiilor orientate spre segmentul de servicii, din cadrul statelor Uniunii Europene, din Europa Centrală și de Est.
La finele anului 2018, asigurătorul avea un capital social de 33,29 milioane de lei și era controlat de Certasig Holdings – 99,24%, restul titlurilor revenind altor 99 acționari.
CITEȘTE ȘI Pierderile Gothaer România - duble. Unul dintre motive, legat de un reasigurător din AustraliaCu birouri în București și Cluj-Napoca, o sucursala în Sofia (Bulgaria) și un birou în Praga (Cehia), CertAsig are o echipă de peste 70 de specialiști în asigurări.
"Pe parcursul anului 2017, compania a respectat cerințele legale privind solvabilitatea. Cu toate acestea, datorită nivelului lichidității scăzut și al solvabilității la limita legală, compania a răspuns solicitărilor li recomandărilor ASF de a-și îmbunătăți situația financiară prin contribuțiile de aproximativ 10 milioane de lei în data de 16.03.2018 sub forma unei majorări de capital social și a unui împrumut de 4 milioane de lei. Suplimentar, compania a transmis către ASF planul de finanțare solicitat, prin care este menționată o contribuție suplimentară de 20 milioane de lei în vederea îmbunătățirii lichidității companiei", se arată în raportul anual pe 2017 al companiei.