Business Lease Romania și-a majorat capitalul cu 2 milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor în acest an

Business Lease Romania și-a majorat capitalul cu 2 milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor în acest an

Philip Aarsman, director general Business Lease Romania

scris 15 ian 2017

Business Lease Romania, furnizor de servicii de leasing operațional, și-a majorat capitalul social cu 9,02 milioane de lei (2 milioane de euro), la 10,54 milioane de lei, pentru a susține planul de dezvoltarea afacerilor în acest an.

Operațiunea a fost aprobată la finele anului trecut și fost însoțită de emitere unor acțiuni în sumă de 2,32 milioane de lei și de prime de emisiune în valoare de 6,7 milioane de lei, potrivit datelor companiei.

“Compania din Olanda, Business Lease Group, singurul actionar al Business Lease Romania SRL, și-a marit capitalul din companie de la 9.019.896,24 lei la 10.524.365,64 lei. Această decizie vine ca sprijin în dezvoltarea planului din România pe 2017”, a declarat pentru Profit.ro directorul subsidiarei din România, Philip Aarsman.

Business Lease Group a fost înființat în Olanda în anul 1989 și este prezent, în afară de România, și în Cehia, Slovacia, Polonia și Ungaria.

Ministrul Finanțelor: Excludem total introducerea de taxe noi sau creșteri de taxe CITEȘTE ȘI Ministrul Finanțelor: Excludem total introducerea de taxe noi sau creșteri de taxe

La nivelul Europei, Business Lease Group administrează o flotă de peste 42.000 vehicule. Grupul furnizează servicii integrate de leasing operațional și management de flote auto.

Grupul olandez a intrat România în 2015, în urma achiziției businessului Fleet Management Services (FMS), a cincea firmă de profil ca mărime de pe piața locală.

În 2015, afacerile Business Lease Romania au atins 18,2 milioane de lei, în creștere cu 2,8% față de anul precedent, și a intrat pe pierderi de 424.746 lei, de la un profit net de 2,1 milioane de lei în 2014.

La momentul preluării, fosta Fleet Management Services gestiona un portofoliu de peste 120 de clienți cu un total de 3.000 de contracte, din care 800 de contracte de leasing operațional și 2.200 de contracte de management de flotă.

Compania a anunțat că și-a propus pentru anul trecut să administreze o flotă de peste 3.500 de vehicule, cu 15% mai mult față de 2015, prin continuarea investițiilor și prin orientarea către IMM-uri și către orașele mari din România.

Ministru: Până seara, ordinul de eliminare a formularului 088 va fi în Monitor. Este nevoie de măsuri tranzitorii pentru firmele aflate în evaluare CITEȘTE ȘI Ministru: Până seara, ordinul de eliminare a formularului 088 va fi în Monitor. Este nevoie de măsuri tranzitorii pentru firmele aflate în evaluare

Piața de leasing operațional a depășit nivelul de 57.000 de unități în administrare la finalul primelor nouă luni ale anului 2016, cu aproximativ 1.700 de autovehicule mai mult față de decembrie 2015 și în creștere cu 7%  față de aceeași perioadă a anului trecut.

În perioada ianuarie-septembrie 2016 au fost înmatriculate aproximativ 9.400 de autovehicule de către companiile de leasing operațional, adică 12% din totalul înmatriculărilor noi (79.000 de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare).

Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional, în topul primelor 5 companii membre intră LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility și RCI Finanțare România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
viewscnt
Afla mai multe despre
business lease
capital
majorare
afaceri