BT Direct – parte a Grupului Financiar Banca Transilvania - și ERB Retail Services – companie achiziționată de BT împreună cu Bancpost - sunt în plină etapă de integrare. Cele două instituții nebancare destinate acordării creditelor de consum vor fuziona în prima parte a anului 2019, iar Banca Transilvania anunță că țintește primul loc pe piața creditelor de consum.
În pregătirea fuziunii, BT a decis ca ERB Retail Services să plătească dividende din profitul nerepartizat cumulat de 119 milioane de lei și reducerea capitalului cu 32 milioane de lei, la aproape 59 de milioane de lei.
„Obiectivul principal al noului BT Direct este să devină instituția de consumer finance preferată a românilor prin servicii de calitate, moderne, prin soluții convenabile de finanțare oferite clienților, respectiv prin parteneriate durabile”,este mesajul Băncii Transilvania.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Banca a propus-o pe Anca Popescu, director executiv pentru persoane fizice la Bancpost, pentru funcția de director general al noii entități de credit nebancar, în condițiile în care Bancpost va înceta să existe după fuziunea prin absorbție cu BT de la 1 ianuarie.
Cu un portofoliu de 250.000 de carduri de credit EuroLine, ERB Retail Services are acum o cotă de piață de 8,7% și 1.200 de magazine partenere. În 2017, compania a avut venituri de aproape 98 de milioane de lei și un profit net de circa 14 milioane de lei. BT Direct a raportat venituri de aproape 46 de milioane de lei și un profit de sub 3 milioane de lei.
Banca Transilvania a plătit circa 40 de milioane de lei pentru achiziția ERB Retail Services de la foștii acționari greci ai Bancpost din grupul Eurobank. Suma de achiziție a Bancpost a fost de aproape 178 de milioane de euro, fiind răscumpărat și un împrumut subordonat de 80 de milioane de euro. Grupul BT a mai preluat și compania ERB Leasing, pentru aproape 7 milioane de euro.
După achiziția Volksbank și Bancpost, Grupul financiar Banca Transilvania a devenit cel mai mare din România, depășind BCR.