Amenzi de 77.000 de lei, date de Protecția Consumatorilor după controale la unități de cazare și catering pentru persoane aflate în carantină în județul Vâlcea

Amenzi de 77.000 de lei, date de Protecția Consumatorilor după controale la unități de cazare și catering pentru persoane aflate în carantină în județul Vâlcea
scris 2 mai 2020

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au dat amenzi de 77.000 de lei în urma unor controale la unități care asigură cazarea și hrana în sistem catering pentru persoanele aflate în carantină în județul Vâlcea. În cazul unei pensiuni, s-a dispus oprirea temporară a activității pentru o perioadă de până la șase luni, iar la o alta - oprirea temporară de la utilizare a camerelor unde au fost constatate probleme.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a continuat, joi, în județul Vâlcea, verificările în cadrul campaniei de control privind modul în care comercianții îndeplinesc prevederile Ordonanțelor militare menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum și felul în care respectă drepturile consumatorilor, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, sub coordonarea președintelui ANPC, Eduardt Cozminschi, echipele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vâlcea au făcut controale la unitățile care asigură cazare și catering pentru persoanele aflate în carantină instituționalizată, în acest județ.

Prăbușirea turismului amenință să fie cea de-a doua lovitură a coronavirusului pentru țările sudice din UE CITEȘTE ȘI Prăbușirea turismului amenință să fie cea de-a doua lovitură a coronavirusului pentru țările sudice din UE

"În urma acțiunilor desfășurate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 77.000 lei, fiind verificate următoarele locații: Pensiunea Supca (însoțită de măsura complementară a opririi de la utilizare a camerelor care prezintă nereguli până la remedierea deficiențelor), Pensiunea Bulevard, Pensiunea VFM (împreună cu măsura complementară de oprirea a activității până la șase luni), precum și firma de catering SC Cinecitta SRL", a anunțat ANPC.

Abaterile constatate se referă la nerespectarea condițiilor de depozitare a alimentelor; folosirea de materii prime cu durata valabilității depășită sau care nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare și caracterizare; schimbarea stării termice a produselor; în spațiile de pregătire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate, iar condițiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereți cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
protectia consumatorilor
amenzi