Agresorii femeii jandarm la mitingul din 10 august 2018, din Piața Victoriei, au fost condamnați în primă instanță la închisoare cu suspendare, la muncă în folosul comunității și la interzicerea unor drepturi, inclusiv a participării la adunări publice și proteste, potrivit News.ro.
Conform deciziei instanței, cei șapte agresori ai femeii jandarm și ai colegului ei la mitjgul care a avut loc în 10 august 2018, în Piața Victoriei din Capitală au fost condamnați pentru ultraj și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, doi fiind condamnați și pentru uz de armă fără drept.
Pedepsele la închisoare cu suspendare sunt cuprinse între un an și 2 ani și 8 luni, conform deciziei Judecătoriei sectorului 1
28 noiembrie - Profit Financial.forum
De asemenea, li se interzice participarrea la orice fel de adunări pubice sau proteste pe durata a cinci ani.
Trei dintre ei sunt condamnați la plata în solidar față de femeia jandarm a sumei de 10.000 de euro. Aceleași trei persoane au fost obligate la plata către Spitalul Clinic de Urgență București a sumei de 1.630,12 lei, cu titlu de daune materiale, respectiv contravaloare îngrijiri medicale acordate femeii, la care se adaugă dobânda legală, calculată de la data pronunțării hotărârii și până la data plății efective.
Alți trei agresori au fost condamnați la plata către spital a sumei de 1.314,51 lei, cu titlu de daune materiale, respectiv contravaloare îngrijiri medicale acordate jandarmului agresat, care însă nu a primit și despăgubiri.
Patru dintre condamnați vor presta, după caz, muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 1 sau în cadrul Poliției Locale a Sectorului 1, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului București – Administrația Cimitirelor sau Crematoriilor Umane sau în cadrul Primăriei Municipiului București – Administrația Străzilor, pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 3 sau în cadrul Administrației Domeniului Public București – Sector 3, pe o perioadă de 90 de zile sau muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, pe o perioadă de 40 de zile lucrătoare.
Părțile pot face apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinței.
Cele șapte persoane au fost trimise în judecată în 29 noiembrie 2018, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București în dosarul agresării celor doi jandarmi, la mitingul din 10 august din Piața Victoriei. Ei au fost deferiți justiției pentru ultraj, nerespectarea regimului armelor și munițiilor - întrucât femeii jandarm i-a fost furată arma, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice.
În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în 10 august, în timp ce se aflau în public, în Piața Victoriei din București, sector 1, în timpul unei manifestații de protest, cinci dintre inculpați, alături de alte persoane, au agresat doi subofițeri de jandarmi aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, aplicându-le lovituri cu pumnii și picioarele în diferite zone ale corpului.
Totodată, prin acțiunile violente comise asupra persoanelor vătămate, inculpații au tulburat ordinea și liniștea publică, creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestația de protest.
"În împrejurările descrise mai sus, un alt inculpat a sustras uneia dintre persoanele vătămate arma din dotare cu încărcătorul aferent. A doua zi, acesta a mers împreună cu un alt inculpat, pe un teren situat în apropierea localității Petrăchioaia, jud. Ilfov, unde au executat două focuri de armă", mai spuneau procurorii.