O cină japoneză memorabilă pregătită de Kana Hashimoto și Chef Răzvan-Andrei Dumitru la Kanpai pentru Topul Mâncărurilor 2019, cu supa ramen în centrul atenției.
Supa Ramen este un simbol național pentru japonezi și este considerată ca fiind cea mai hrănitoare supă din lume. Este făcută dintr-un stock obținut din oase de porc și de pui, usturoi, ghimbir și praz. În funcție de supa ramen aleasă, se adăugă tăițai din faină de grâu, șuncă de porc japoneză (Yakibuta) și diferite sosuri.
Meniul pregătit de Kana Hashimoto și de Chef Răzvan-Andrei Dumitru a cuprins sushi, sashimi, tataki și câteva alte feluri în afara competiției. Însă aceasta supă a fost cel mai bine reprezentată, mai ales că anul trecut Kanpai a fost câștigătorul competiției la această categorie, și anul acesta speră să repete performanța.
- Salată de caracatiță
- Seanad cu sos de trufe
- Sea bass tranșat cât se poate de subțire cu sos de ponzu cu trufe
- Legume tempura, pătrunjel tempura
- Curry
- Wok vegetarian
- Role făcute cu sparanghel tempura, vita tataki foie-gras, pesmet tanuki deasupra.
- Ramen Shoyu: stoc, șuncă de porc japoneză (Yakibuta), paste, sos de soia și ou fiert marinat.
- Ramen Miso: stoc, șuncă de porc japoneză (Yakibuta), ceapă verde, ou fiert marinat, unt, paste, supă de porc, porumb, varză chinezească, morcov și ceapă uscată.
- Tan Tan Ramen: stoc, paste, carne tocată de porc, bambus, ciuperci shiitake, pastă de alune, pastă de susan, praz, ardei iute, ou fiert marinat.
- Ramen Yokohama: stoc, paste, carne tocată de porc, șuncă de porc japoneză (Yakibuta), usturoi, ardei iute, ulei de susan, ou bătut, praz.
- Ramen Sea-food: stoc, paste, creveți, calamari, urechi de lemn, bambus, varză chinezească.
- Maki beef Foie-gras.
- Desert specific japonez cu orez și înghețată de cacao.
Rețete: Kana Hashimoto și Chef Kanpai Razvan-Andrei Dumitru.
Kanpai Bistro e unul dintre cele mai cunoscute restaurante japoneze generaliste din București.