Barbizon Steak House e restaurantul premium al hotelului Pullman, fostul Sofitel. E la parter, destul de mic pentru un restaurant de hotel. Are două saloane, primul e de trecere, nu prea stă nimeni acolo. Bucătăria e la vedere, dă bine.
Culoarea dominantă e roșul aprins, violent, nu au mai schimbat decorul de multă vreme. Scaunele sunt comode, sunt demifotolii, de fapt, cu banchete la perete.
Oferta principală din meniul Barbizon Steak House e vită, Red Angus, în special. E bucătărie internațională, puține feluri, meniu destul de conservator, cuminte, preferă să meargă pe felurile cunoscute și sigure. Mâncarea e bună toată, unele chiar foarte bune.
Și serviciul e foarte bun la Barbizon Steak House, așa a fost de fiecare dată când am ajuns la ei – nu prea des, e drept, pentru că e și scump și departe. În weekend e deschis doar seara, cred.
CITEȘTE ȘI Il Destino în Bucureștiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfântul SilvestruSigur, se poate merge la Barbizon Steak House pentru o vită de cea mai bună calitate, însă pentru cei care lucrează sau locuiesc în zonă, e puțin probabil să vină cineva din celălalt capăt al orașului, mai ales că mulți au o rezervă față de restaurantele de hotel, fără să poată explica foarte clar de ce…
Un restaurant fără ambiții
Am revenit la Barbizon de la Pullman Hotel World Trade Center după mai bine de doi ani. L-am găsit la fel cum îl știam, aceeași amenajare roșie aprinsă, aceeași ambianță. Țin minte vag meniul de dinainte, dar cred că acum l-au simplificat și mai mult. Au mai multe feluri de vită, Black Angus din SUA, vită europeană, supe, salate. Acum am luat o ciorbă de vită destul de bună, însă nimic deosebit, și un steak Black Angus excelent. Spanacul storcit venit ca garnitură nu a fost bun, mai ales lângă carnea aceea deosebită. Serviciul bun, dezinvolt, personal, cu oameni bine aleși, ca la majoritatea hotelurilor mari. Prețurile ceva mai mici decât la alte steak houses relativ similare.
Barbizon Steakhouse de la hotelul Pullman e un restaurant cuminte, conservator, fără ambiții. Nu e de mirare, probabil că e puțin important în bilanțul întregii afaceri de la World Trade Center, așa cum se întâmplă cu majoritatea restaurantelor hotelurilor. E totuși un restaurant bun și serios, fără prețuri exagerate, clar printre primele opțiuni pentru nenumărații corporatiști din zonă atunci când vine vorba despre a mânca bine și în tihnă.