Octopus e un restaurant, deschis în Parcul Herăstrău, în complexul Bonton Palace, lângă Argentine. E un restaurant mare, au preluat spațiul dinspre Șoseaua Nordului, nu pe cel dinspre lac, acela a rămas o sală de evenimente.
Octopus e un restaurant grecesc tradițional, chiar de tavernă, dacă te uiți în meniu, însă amenajarea e de restaurant elegant. Au avut un arhitect bun și au investit mult în ambianță și decoruri, iar rezultatele sunt pe măsură. Culoarea dominantă e albastrul deschis, bleu ciel, turcoaz, ca sigla de la Concursul Mihail Jora, au și niște bărci pe tavan… Și terasa e frumoasă, foarte frumoasă, chiar, de m-a făcut să pun Octopus în lista cu marile terase de pe site, chiar dacă nu e prea mare. Însă tot ansamblul din care face parte Octopus e foarte spectaculos, și nu te mai gândești că terasa lor e doar o bucățică din marea grădină. (…)
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Serviciul mi-a plăcut cel mai mult la Octopus, cu un chelner și o chelneriță tineri, deschiși, veseli, cu un zâmbet natural, fără grimase. Pe fată, Ramona, am pus-o și în lista cu cei mai buni chelneri din oraș. Empatică, grijulie, bună la suflet, sincer preocupată să facă lucrurile bine și de binele celorlalți, s-a întristat foarte tare când i-am spus că nu prea mi-a plăcut mâncarea. Și cu atât mai mult cu cât ea chiar crede, cu sinceritate, că…
Octopus, specialiștii la recrutat chelnerițe adorabile
Am revenit la Octopus, după ceva vreme. L-am găsit la fel de frumos, colorat, de vacanță.
Cred că nu au schimbat meniul. Au vrut să nu fie nimic special cu meniul de la Octopus, și le-a reușit foarte bine… De data aceasta am luat o gustare de tip meze, cu salată de vinete, icre, humus și tzatziki, primele trei banale, fără niciun gust, dar cu tzatzikiul acceptabil, la fel și măslinele și lipia. Apoi un calamar umplut cu brânză, destul de bun, și un pește întreg, lup de mare, foarte bun, chiar surprinzător.
CITEȘTE ȘI NOUA Bucătărie Românească Fină, restaurantul patriotic al lui Alex PetriceanAm scris data trecută că am dat de o chelneriță adorabilă la Octopus, și acum mi s-a întâmplat la fel! E cea din poză, mi-a făcut mare plăcere să vorbesc cu ea și să o văd zâmbind fără să facă vreun efort, ba chiar cu plăcere, e în natura ei să zâmbească. Chelnerul care mai trecea din când în când pe la noi, dimpotrivă, era opusul ei: sictirit, cu privirea în gol și cu mintea la ale lui.
Chelnerița aceasta adorabilă a fost a doua surpriză de la Octopus, iar a treia a fost că mi-au scos gustarea de pe nota de plată, fiindcă le-am spus că nu mi-a plăcut! Și am primit și o prăjitură foarte bună, tot cadou…
Un singur client mai era când am fost eu, la prânz, însă pe seara cred că se umple, de obicei.
Octopus e un restaurant foarte frumos, și poate că ar merita un meniu mai creativ și o mâncare ceva mai bună. Sau un chef nou ceea ce e același lucru, de fapt…
Oare nu-și permit cei de la Octopus un bucătar mai bun? Măcar pe jumătatea lui Cătălin Petrescu…
Nu am mâncat prea bine la restaurantul grecesc Octopus din Parcul Herăstrău la cele două vizite de dinainte, și m-am întors să văd dacă s-a schimbat ceva. Nu s-a schimbat, mâncarea a fost la fel de mediocră, ca de fiecare dată. Păcat de acest restaurant foarte frumos, totul arată foarte bine acolo, și salonul și terasa. Serviciul a fost bun, însă nu am mai întâlnit chelnerițele care m-au impresionat data trecută, și despre care am și scris pe larg.
CITEȘTE ȘI CAU promovează vita și porcul din SpaniaDar să nu credeți că nu e plin Octopus, mai ales seara. Dimpotrivă, pare să fie chiar de succes. Acum, că îi interesează prea mult ce au în farfurie pe cei de la mese, e greu de spus. Pentru ei pare a fi un fel de club, vin acolo pentru ce văd în jur, nu pentru mâncare, din câte mi-am dat eu seama. Norocul patronilor…
Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianță grecească
Octopus a fost deschis în Parcul Herăstrău că restaurant grecesc, acum câțiva ani. Investiție mare, foarte frumos amenajat, parcul parc, apa apă. Însă mâncarea nu a fost niciodată la înălțimea ambiantei și a așteptărilor.
Așa că patronii, cei care au și Argentine de alături, au decis să-i schimbe specificul. Au adus în vară un bucătar egiptean și l-au făcut restaurant arăbesc. Însă la ambianță nu au schimbat nimic. În primul rând pentru că nu aveau de ce, restaurantul arată foarte bine, după cum am spus. Așa că acum au un restaurant cu un nume care nu te îndrumă către concept, cu bucătărie libaneză și arăbeasca, în general, și cu atmosfera grecească. Nu că ar fi incompatibile toate acestea, pentru că există multe legături între ele, dar zic și eu, ca să știți dinainte.
Care mâncare arăbească la noul Octopus e destul de bună, dar nimic special. Cheful egiptean e serios, muncitor și atent. Însă nu va încerca vreodată să-i insulte cu ceva nou pe strămoșii lui care au inventat mâncărurile acestea acum sute sau poate chiar mii de ani, care așa au rămas de atunci și așa vor rămâne în veci, se pare. Humusul a fost excelent, tabouleh destul de bun, însă cu roșii de nemâncat, creveții la cuptor cu legume și cașcaval înecate în ulei și fără vreun gust special. Kafta foarte bun, însă.
Chelnerița a fost foarte plăcută, naturală, cu reflexul de client service înnăscut. Prețurile rezonabile în context, dacă e să le măsori cu cele de la alte restaurante din marele parc.
Octopus e, așadar, un restaurant arăbesc cuminte, conservator în ceea ce privește meniul, foarte bine amenajat, cu servicii bune. Fiind și singurul restaurant libanez din Parcul Herăstrău, s-ar putea să fie o decizie bună și să aibă succes în această formulă. Le dorim succes, și să vedem cum se vor prezenta la Topul Restocracy al Mâncărurilor pe 2019, la care s-au înscris…