O cină memorabilă la Amalgam

O cină memorabilă la Amalgam
George Butunoiu
George Butunoiu
scris 23 ian 2020

Domnul Alexandru Consulea construiește la noul său restaurant Amalgam, de la Piața Charles de Gaulle, Noua Bucătărie Urbană Româneasca , o bucătărie creativă care folosește produse și ingrediente preponderent romanești. Lady chef și experimentator șef este doamna Tanța Necula. Mâncărurile pregătite de dânsul la Amalgam sunt diferite de cele de la restaurantele lui Zexe, unde caută să recupereze vechile rețete ale Bucătăriei Românești Boierești, în mare parte uitate. Și-a propus ca niciunul dintre felurile de mâncare de la Zexe să nu apară la Amalgam, și invers.

Am fost invitați să încercăm Noua Bucătărie Urbană Românească a domnului Alexandru Consulea, în ceea ce a devenit una dintre cinele memorabile la care am luat parte, cu cele mai bune deserturi, dintre cele făcute de Ana Consulea, fiica domnului Consulea, și cu cele mai bune vinuri, printre altele.

Urmărește-ne și pe Google News
Il Destino în Bucureștiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfântul Silvestru CITEȘTE ȘI Il Destino în Bucureștiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfântul Silvestru

Mai jos enumăr ce am mâncat la Amalgam, cu mențiunea că or mai fi fost și alte feluri de care nu-mi aduc aminte acum…

  • Pastă de năut cu chimen și semințe de dovleac
  • Vinete cu spumă din mămăligă destructurată
  • Icre de știuca și caviar de somon
  • Pate de ficât de pasărecu cognac și nucșoară
  • Jumări de rață prăjite în propria grăsime
  • Saramura de creveți ușor picantă
  • Paste cu brânza de burduf și unt de capră
  • Borș de măruntaie cu găti
  • Ciorbă cu perișoare din mangaliță
  • Storceag de morun
  • Supă cremă de porumb
  • File de morun
  • Creveți oltenești de captură cu praz, usturoi roz și sos de vin
  • Tocăniță de vită cu hribi și mămăliguță
  • Iepure cu praz și măsline
  • Mușchi de vită
  • Ceafă de mangaliță
  • Porumbel
  • Șnițel din cerb lopătar
  • Pița cu piept de rață
  • Hamburger vegan
  • Salată verde cu sos de iaurt sau lămâie
  • Salată de hribi cu arpagic și cuișoare
  • Cartofi prăjiți în untură de rață
  • Piure alifiat cu unt de capră sau prăjit
  • Sparanghel la tigaie cu unt și parmezan
  • Sote de hribi
  • Nenumărate deserturi făcute de Ana Consulea
viewscnt
Afla mai multe despre
amalgam
restaurante bucuresti