Nido, un restaurant aristocrat

Restaurante de weekend   
Nido, un restaurant aristocrat

Am fost uimit să aflu că e un restaurant deschis recent la câțiva pași de biroul meu, și încă unul foarte bine amenajat, calm, și, înainte de orice altceva, cu mâncare chiar bună.

Se cheamă Nido, sau Nido Kitchen & Wine, ca să-i spunem pe numele întreg cu care se prezintă, și au deschis în decembrie 2017 pe Aleea Alexandru, chiar vizavi de bătrânul Uptown. E o clădire eleganta acolo, bine renovată, în care sunt câteva firme. Nido sunt la demisol și au în spate, în curtea interioară, o mică terasă.

Urmărește-ne și pe Google News
Cucinetta, bistroul cu cea mai elegantă chelneriță din București CITEȘTE ȘI Cucinetta, bistroul cu cea mai elegantă chelneriță din București

Nido e un restaurant foarte bine amenajat, cu dare de mână, cu lucruri și mobilier de cea mai bună calitate, se simt mâna și capul unui bun arhitect acolo, pe de o parte, și a unui investitor, pe de alta. Au multe lumini, de diverse feluri, compensează bine poziționarea de “rangul al doilea”, de demisol a localului. Pe terasă au câteva mese, un copac bătrân și elegantele clădiri din jur fac o atmosferă de bunăstare.

Bucătar(easa) e o doamnă la Nido, și dacă a făcut ea singură meniul, înseamnă că se pricepe foarte bine la bucătărie, chiar foarte, foarte bine. Sunt puține feluri, bucătărie internațională, denumiri scurte, însă clare și atractive. Eu am luat o spumă de somon cu avocado, bine prezentată și bună la gust, și tagliatelle picante cu creveți, bune, de asemenea. Cred că le-am pus o notă mai mică decât era cazul la mâncare, și nici nu i-am pus încă în lista restaurantelor cu bucătării fine, însă o să merg de mai multe ori la Nido în viitor, mă lămuresc și revin cu notele și comentariile dacă e cazul.

Serviciul a fost foarte bun, cu un chelner foarte atent și plăcut, care a venit după un prim contact cu o chelneriță acră și indigesta. Clienți erau câțiva pe terasă.

Prețurile sunt normale la Nido. O masă în doi, cu o sticlă de vin, te costă vreo 300 de lei, ceea ce e bine la eleganța și confortul locului și la calitatea mâncării.

Am revenit după puțin timp la Nido ca să mă decid dacă îi pun în lista restaurantelor cu bucătării fine sau nu. Și am decis să nu-i pun, după ce am primit un risotto cu sfeclă, bun la gust și bine făcut, de altfel, însă după care mi-a rămas în farfurie o lingură plină. Ceea ce înseamnă că eu deja înghițisem deja vreo două sau chiar trei astfel de linguri cu ulei, odată cu orezul, ceea ce nu prea mi-a convenit. Serviciul foarte bun, un chelner și o chelneriță cu care mi-a făcut mare plăcere să stau de vorbă și să-i știu în apropiere. Am pus o notă puțin mai mare și la grădină. Acum, că era goală, mi s-a părut și mai frumoasă, am putut să o văd în toate detaliile ei.

Chiar dacă nu au o bucătărie cu adevărat fină, Nido rămâne unul dintre restaurantele mele preferate, cu mâncare bună, servicii foarte bune și o ambianță pe care nu o întâlnesc prea des.

viewscnt
Afla mai multe despre
nido
restaurante bucuresti