La început au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare și frumos în parcul Herastrau, dar cu mâncarea nu pe măsura locului și a investiției. Nu m-am mirat foarte tare, așadar, când am auzit că îl închid, și am așteptat să văd ce vor pune în locul lui.
Sunt aceiași proprietari. Au făcut o schimbare radicală: amenajare nouă, bucătar nou, au schimbat și numele, acum se cheamă It Cucina.
Au reinvestit iarăși mulți bani în amenajare, care e acum remarcabilă. It Cucina e unul dintre cele mai frumoase restaurante din parcul Herastrau și din București. Pozele arată în parte ce e acolo. În realitate e mai frumos. Cu plante scumpe, mobilier de cea mai bună calitate, pereți de sticla, desigur, către lac și către marea terasă cu piscină. Doar presulețele de plastic de pe mese sunt din alt film.
CITEȘTE ȘI Cele mai bune restaurante din Bucuresti în 2018 – Premiile RestocracyM-am gândit că va fi tot un restaurant cu bucătărie italiană clasică atunci când i-am văzut numele, It Cucina. Și, mai ales, când am văzut și cuptorul de pizza la intrare. Da, meniul e surprinzător de conservator, de tradițional, cuminte, felurile obișnuite din marea bucătărie italiană, sau foarte apropiate de ele, oricum.
Pe site-ul lor scrie mare, chiar pe prima pagină: It Cucina – The fine taste of Italy. Foodies from Italy, prepared with so much love by Salvatore la Ragione, our Michelin star chef. Frumos spus! Însă eu am ezitat dacă să pun It Cucina în lista restaurantelor cu bucătării fine. I-am pus până la urmă, cu inima îndoită, și doar pentru că și mulți alții sunt acolo, cu doar câteva feluri de mâncare fină din toate câte au în meniu. Noi am luat o supă de pește și fructe de mare, destul de bună, mușchiul de vită și piureul de trufe bune și ele, dar cu sosul destul de banal. Risotto cu creveți destul de apos și fără gust, a rămas în farfurie. Desertul destul de bun, însă nu ceva pe care să-l ceri și a doua oară, cafeaua bună.
Mulți chelneri la It Cucina, și destul de diferiți între ei, ca profil. Al nostru a fost amabil și se vedea că se străduie mult să își facă bine treaba. Însă nu avea deloc simțul detaliului, absolut obligatoriu într-un restaurant elegant și scump: ne-a așezat la o masă pe care erau firimiturile de la clienții precedenți și cu preșulețele de plastic (singura disonantă la It Cucina) necurățate, nu s-a prins că trebuie să ne aducă tacâmuri de împărțit mâncarea nici când i-am spus-o eu explicit, și altele câteva.
Erau câțiva clienți, dar presupun că lumea vine la It Cucina mai mult seara. Prețurile mari, desigur, însa nicio surpriză pe partea aceasta.
It Cucina e, așadar, unul dintre cele mai frumoase restaurante din București, la care mergi pentru că e pe lac, e elegant și îti întărește sentimentul de bunăstare, daca are ce întări, sau îți creează o iluzie destul de credibilă de dolce vita pentru două ceasuri cât stai acolo, dacă ești sărac. Și mai mergi la It Cucina când nu vrei cu orice preț mâncare fină, sofisticată.
Ca și-au permis să aducă un “Michelin star chef” se prea poate, pentru că se văd munți de bani acolo. Dar cred că l-au rugat să facă mâncare de trattoria la It Cucina. Or avea și patronii italieni nostalgii, sau cine știe ce alte motive.