M-am dus foarte curios la Becker Brau chiar în prima zi în care au deschis, pe 1 mai, și am rămas uimit să văd că era aproape plin. Presupun că va fi așa mereu, pentru că, Dragos Petrescu face intotdeauna in asa fel incat numeroasele lui restaurante sa aiba in permanenta clienti.
Cred că Becker Brau s-a numit primul restaurant făcut în subsolul acela al fostei fabrici de bere Bragadiru. Numele vine de la doi frați, Christian și Dagmar Becker, care au făcut acolo o fabrică nouă de bere. A avut mare succes localul la început, apoi a intrat într-o lungă uitare. Câțiva ani după aceea a fost Beraria Germana Bucuresti, despre care am scris deja aici, pe site, care s-a închis în 2018. Cei de la City Grill au considerat că e o idee bună să revină la brandul deja consacrat, și sunt sigur că a fost o decizie deșteaptă.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Nu am văzut multe modificări la noul Becker Brau, față de ce era înainte. Curtea foarte mare, cu mai multe terase, părea să fie încă în lucru, așa că sper să arate mai bine decât am văzut-o acum. În interior am remarcat doar podelele rașchetate sau înlocuite, iar în rest mobilierul, mesele și pereții par neatinse. Și au schimbat instalațiile de bere de la Heineken cu altele noi, de la Ursus. În spate a rămas scena de spectacole, acum era un fel de fanfara acolo, care făcea un zgomot asurzitor. Sper că doar de 1 Mai, și că nu vor sta acolo în permanență…
Chiar de la intrare apare și sigla HB sub numele Becker Brau, de la Hanul Berarilor, ceea ce arata clar că noul restaurant e operat sub același concept. Nu mai țin minte meniul de la Hanul Berarilor, însă acum sunt sigur că e identic. Bine făcut, nimic de spus, un amestec de bucătării românești tradiționale și urbane, cu ceva inserții de cârnați germani și alte câteva feluri specifice berăriilor. Denumiri bine alese și descrieri interesante pentru niște mâncăruri destul de cunoscute și multe dintre ele simple, însă marketingul bine stăpânit își face treaba din plin.
Am luat o ciorbă fără mult gust, apoi cârnați de oaie destul de buni, o varză acră, în stilul german, care a rămas în farfurie, mici foarte buni și o ciulama cu pui și ciuperci, cu mămăligă, destul de bună și aceasta.
Serviciul e eficient la Becker Brau, cu o mulțime de chelneri, o parte dintre ei asiatici. Iau comanda pe o tabletă, și surpriză de proporții a fost să ajungă primul fel de mâncare la noi pe masă cât încă îi spuneam chelnerului ce să ne mai aducă. Destul de mecanic, însă nici nu ar avea cum să fie altfel la un asemenea volum.
Becker Brau e acum una dintre marile berarii ale Bucureștiului, și terasa va fi la fel. Și poate că într-o zi toată zona aceea din jurul Palatului Bragadiru va deveni un al doilea Centru Vechi al orașului, cine știe…