Cucinetta e și nu e un nou bistrou al Bucureștiului. Au deschis sub acest nume, Cucinetta, însă nu e ceva schimbat față de ce era acolo înainte, cu numele Pasta Restaurant. Ba da, e o schimbare, totuși, și una important a fi spusă: eleganta chelneriță, pe care nu am văzut-o până acum.
Nu știu de ce au schimbat numele, din Pasta Restaurant în Cucinetta, mai ales că și acesta aparține aceluiași italian. Ba, mai mult, mai are un bistrou similar de paste și alte cele în Calea Victoriei, cu un oarecare nume, de asocierea cu care ar fi putut profita. Am scris și despre acela, însă mie nu mi s-a părut că e pe măsură comentariilor de pe Internet.
Cucinetta e un mic bistrou, m-am și mirat că înainte îi spuseseră Pasta Restaurant. E drept, în meniu au ceva mai multe decât paste și pizza, mai sunt și câteva feluri relativ simple de mâncare din bucătăria lor clasică italiană, nu multe. Noi am luat paste (fusilli) bune, neînecate în sos, adică așa cum ar trebui să fie, și un somon în crustă de ceva, nu îmi mai amintesc ce, dar nimic special cu acela.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Chelnerița a fost specială la Cucinetta, însă. Scriu în permanență despre chelnerii și chelnerițele din București, desigur, și nu cu economie de epitete când îmi plac, dar nu îmi aduc aminte ca eleganța cuiva să-mi fi atras în mod special atenția până acum, și să fi folosit acest descriptor în text. O fac acum, așadar…
Prețurile de la Cucinetta nu sunt de bistrou mic și de proximitate, dar să zicem că eleganța chelneriței suplinește diferența. În rest, să vedem dacă schimbarea de nume le va aduce mai mulți clienți…
Cucinetta e un adevărat mic bistrou italian
Între timp, Cucinetta a schimbat proprietarul, însă a păstrat numele. Italianul de dinainte a predat localul unui român care a gătit o jumătate de viață prin Italia, și acum s-a întors înapoi cu dorința de a avea micul lui restaurant. S-a asociat cu cineva care are multă experiență pe sală și s-au pus pe treabă. O treabă asiduă, îi văd mereu cum muncesc fără pauză prin peretele de sticlă care dă direct în stradă.
Nu au schimbat nimic în micul salon și în terasa minusculă, din câte mi-am dat seama, s-au concentrat cu totul pe bucătărie. Și bine au făcut, din nou! Cucinetta e un mic bistrou italienesc, cu bucătărie tradițională, cu mâncare făcută ca la ei acolo în Italia, pentru italianul de rând. Nu e bucătărie fină, nu și-au propus asta, și iarăși au făcut bine. E o mâncare bună pentru ceea ce și-au propus să fie, ambianta e plăcută, prietenoasă, chelneriță e adorabilă, cei doi patroni joviali și fără inhibiții ce nu și-ar avea locul în peisaj.
Sper să le meargă bine, ca să poată să fie dați ca exemplu.