EURES România dispune de 50 de posturi pentru lucrătorii calificați în domeniul hotelier - gastronomic care doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania, salariul oferit fiind cuprins între 1.500 și 2.400 de euro.
Potrivit documentului, pentru ocuparea posturilor, se va organiza selecție în luna octombrie, la București, iar angajarea se va face pe o perioadă de cel puțin 6 luni, începând tot din octombrie, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe durată nedeterminată.
"Angajatori germani reprezentați de Serviciile de Plasare Internațională din cadrul Centralei de Mediere a Străinilor și Specialiștilor ZAV Bonn oferă locuri de muncă pentru următoarele ocupații: bucătar/bucătar șef/bucătar specialist (15 posturi), ospătar (15 posturi), barman (5 posturi) și personal în industria gastronomiei de sistem (15 posturi). Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman și personal în industria gastronomiei de sistem, sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experiență în domeniu și cunoștințe bune de limba germană (nivel B1/B2). Pentru posturile de bucătar/bucătar șef/bucătar specialist, angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată și experiență în domeniu, precum și cunoștințe de limba germană, cel puțin nivel A2", precizează ANOFM.
Salariul oferit este de 1.500 - 2.200 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar și barman, de 1.700 - 2.400 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar/bucătar șef/bucătar specialist și de 1.450 euro brut/lună pentru personalul în industria gastronomiei de sistem.
Cazarea poate fi asigurată de angajator sau acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuințe.