SURPRIZĂ Fondatorul Certinvest se retrage de la Dinamo după circa 1 an

SURPRIZĂ Fondatorul Certinvest se retrage de la Dinamo după circa 1 an
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2024

Eugen Gheorghe Voicu, ex-președinte al Consiliului de Administrație Meta Estate Trust și fondator al Certinvest, se retrage din conducerea clubului de fotbal Dinamo, urmând să mai rămână doar cu un pachet mic de acțiuni.

El a intrat în această afacere la începutul anului 2023, tranzacție anunțată atunci de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Fotbalistul Radu Drăgușin s-a dus pe șantierul Quartier Azuga imediat după Campionatul European CITEȘTE ȘI FOTO Fotbalistul Radu Drăgușin s-a dus pe șantierul Quartier Azuga imediat după Campionatul European
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Eugen Voicu a luat hotărârea de a face un pas în spate în cadrul societății care conduce Dinamo. Procentul său, cel mai mare din RMW, urmează să fie diminuat în urma unei majorări de capital social.

Cota omului de afaceri în RWM urmează să se micșoreze printr-o majorare de capital social. Iar beneficiar va fi societatea Renovatio, care a investit aproape 10 milioane de euro din septembrie 2023.

FOTO Imagini cu explozia de bucurie a echipei naționale de fotbal a României după calificarea în optimi de pe locul 1 CITEȘTE ȘI FOTO Imagini cu explozia de bucurie a echipei naționale de fotbal a României după calificarea în optimi de pe locul 1

"Cât am putut să contribui, am făcut-o. Am ajuns într-o situație în care consider că este mai bine să fac acest pas. Mi-am făcut datoria când a fost mai mare nevoie, iar acum consider că există acționari puternici, destul de retrași, serioși, care nu caută publicitate și pot duce mai departe această structură pe care am realizat-o din februarie 2023. Pentru că există această structură! Lucrurile sunt așezate pe un făgaș. Direcția pe care am setat-o e bună, Dinamo e pe un drum corect, tot ce mai trebuie este… timp, care este comprimat. Timp și puțină răbdare. Dacă vrei să construiești un club, trebuie să ai un schelet, care, atunci când am preluat, nu era. Când am venit, totul atârna de o fărâmă de ață.

O să-mi păstrez un anumit procent, da. Va exista, cel mai probabil, cât de curând, o schimbare în Registrul Comerțului”, a declarat Eugen Voicu, pentru ProSport.

În primăvara anului 2022, Dinamo, cu mari probleme financiare, a retrogradat pentru prima dată în eșalonul secund.

Anterior, în 2021, Tribunalul București aprobase planul de reorganizare a clubului de fotbal Dinamo, reintrat în insolvență, acesta fiind previzionat cu plata în proporție de 100% a datoriilor către creditori în termen de 3 ani.

La acel moment, Dinamo 1948 SA a intrat, la propria cerere, în insolvență. Clubul a acumulat din nou datorii, după cinci ani în care a scăpat de acestea tot prin insolvență.

viewscnt
Afla mai multe despre
certinvest
dinamo