De pe terenul de tenis, pe Wall Street

De pe terenul de tenis, pe Wall Street
scris 16 nov 2021

Mario Ancici a fost un mare jucător de tenis, a cărui carieră a fost curmată brusc de probleme medicale, la 26 de ani. În 2002, la 18 ani, la debutul la un grand slam, croatul îl învingea pe Roger Federer la turneul preferat al elvețianului, cel de la Wimbledon. Opt ani mai târziu, Ancici era nevoit să pună racheta în cui. A părăsit lumea sportului, dar o nouă carieră i s-a deschis în față, iar fostul tenismen este astăzi un investitor de succes pe Wall Street, centrul financiar al lumii.

La 37 de ani, Ancici lucrează pe Wall Street din New York la o bancă de investiții, care tocmai a făcut una dintre cele mai mari investiții în Croația din toate timpurile, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

După cariera din tenis, în care a câștigat trei titluri la simplu, Cupa Davis și o medalie olimpică de bronz la dublu cu Ivan Ljubicici, Mario Ancici și-a continuat studiile și a devenit partener într-un mare fond de investiții, care anul trecut a recapitalizat compania croată de IT Infobip cu 300 de milioane de dolari.

Ancici, fost numărul 7 ATP, a făcut fără probleme tranziția de la a fi unul dintre cei mai promițători tineri jucători de tenis din lume la un expert în investiții pe Wall Street.

De pe terenul de tenis, pe Wall Street

"Călătoria este interesantă, a fost deseori dificilă, viața mea s-a schimbat cu totul. Ca sportiv, dacă vrei să fii cel mai bun, și acesta a fost scopul meu, trebuie să te concentrezi cât mai mult și să dai totul. Dacă cineva mi-ar fi spus în urmă cu zece ani că în viitor voi fi la o bancă de investiții, lucrând pe Wall Street, că voi lucra într-un fond de investiții, i-aș fi spus să se ducă la psihiatrie, undeva, pentru că în lumea mea, atunci, singurul lucru era următorul Grand Slam, următoarele olimpiade, următorul turneu, pregătiri, cum pot fi mai bun, conversații cu antrenorii. Sportul a fost viața mea până la 23 de ani, când a fost o accidentare, o boală și apoi a început o transformare în ceva complet diferit. Câțiva ani în care am fost mai mult în spitale și centre de reabilitare decât pe <câmpul de luptă>. Până la capăt, adică spre final, am crezut că această posibilitate de recuperare și de revenire la nivelul de vârf pentru care am muncit este posibilă. Cu toate acestea, la un moment dat trebuie să fii sincer cu tine și să-ți spui că este timpul să treci la altceva", a afirmat fostul jucător, potrivit croatiaweek.com.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

Ancici a încercat să explice cum s-a simțit la 23 de ani, când Boris Becker a spus despre el că e "viitorul tenisului" și apoi a aflat că a fost diagnosticat cu mononucleoză.

"Nu eram conștient la momentul respectiv, dar să ne întoarcem mai întâi. Modul meu de a gândi este să fiu cât de bine pot fi. Să mă străduiesc pentru acea perfecțiune, să mă străduiesc pentru victorie și am fost nemilos cu mine însumi la antrenamente și asta m-a împins, acesta a fost genul meu de obiectiv. Am fost la Sydney, la Jocurile Olimpice, în calitate de cel mai tânăr membru al delegației, am fost la Atena, am câștigat o medalie și cumva îmi imaginam mereu că la sfârșitul carierei voi fi concurat la cinci olimpiade. A fost un fel de cale călăuzitoare. Când toate ți s-au întâmplat, am abordat problema sportiv: bine, avem o problemă și o vom rezolva", a declarat el

Ancici a descoperit apoi că avea probleme cu inima, tiroida și suferea de mononucleoza.

"Când te operezi, așa cum a făcut Ivica Kostelici când era printre sportivii de top croați, când te operezi la genunchi sau la spate, începi să te antrenezi imediat. Treci prin dureri grave, dar ești conștient de ele și treci prin ele, așa că te antrenezi. Nu s-au schimbat multe în viața ta. Dacă obișnuiai să te antrenezi opt ore pe teren, la fitness, în sală și apoi nu poți juca tenis la un moment dat, tot ești din nou în sală, faci reabilitare, înot, tot ce poți. Cu toate acestea, atunci când ai o problemă de sănătate, nu poți face nimic. Trebuie să fii atent, să asculți doctorii. Când aveam 23 de ani și eram opt ore pe zi la antrenamente, meciuri, fie tenis, fie antrenamente de fitness, am fost forțat să stau întins în pat timp de un an”, a dezvăluit el.

Fostul tenismen are încă prieteni din perioada în care evolua în circuitul ATP

"Sunt încă prieten cu toți pentru că ne cunoaștem de pe vremea junioratului", a spus Ancici, amintindu-și vremurile în care a avut de partea cealaltă a fileului mari jucători, ca Novak Djokovici, Rafael Nadal și Roger Federer.

"Pe partea de sport, m-a impresionat că m-am bătut cu ei, că am jucat cu ei, că i-am învins, că am pierdut, că a fost o luptă cu ei, că eram în vârful acelui sport. Mai târziu, din asta ies prietenii și socializare. Aveam un ritm similar. În tenis, sezonul tău durează aproape unsprezece luni, de la Australian Open în prima lună, până la turneele indoor de la sfârșitul anului, așa că suntem cu toții mai mult sau mai puțin la turnee similare și indiferent că joci unul împotriva celuilalt, după ani de zile și ani îți dai seama că una este să fii pe teren și să fii profesionist, iar alta este să fii în afara terenului unde poți ieși să bei ceva și să iei cina", a adăugat Ancici.

Orginar din Split, Mario Ancici a câștigat din tenis patru milioane de dolari și locuiește la New York, oraș pe care îl consideră acum casa lui. Croatul este consultant financiar pentru unii dintre prietenii lui din tenis, între care se numără Novak Djokovici. Ancici a absolvit Universitatea din Split, apoi și-a continuat studiile la Columbia Law School.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
tenis