Recalcularea pensiilor va costa Guvernul peste 2,1 miliarde lei lunar, sub bugetul prevăzut - surse

Recalcularea pensiilor va costa Guvernul peste 2,1 miliarde lei lunar, sub bugetul prevăzut - surse

Inquam Photos

Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 1 aug 2024

Chletuielile bugetare suplimentare în urma recalculării pensiilor, care va intra în vigoare de la 1 septembrie, vor fi de 2,1-2,2 miliarde lei lunar, au precizat surse guvernamentale. Per total, efortul bugetar pentru recalculare va fi de circa 8,5 miliarde lei în cele patru luni până la sfârșitul anului.

Guvernul a prevăzut însă în bugetul de stat suma de 10 miliarde lei exclusiv pentru recalculcarea pensiilor de la 1 septembrie, astfel că nu va fi nevoie să suplimenteze sumele prevăzute, afirmă sursele citate.

Urmărește-ne și pe Google News

Cum, în prezent, plata pensiilor se ridică la 10,3 miliarde lei lunar, din 1 septembrie efortul bugetar va fi de 12,5 miliarde lei. 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
VIDEO&FOTO Nokian Tyres, care a plecat din Rusia alegând România și a produs prima anvelopă la mega-investiția de la Oradea, semnează un împrumut de 150 milioane euro tot pentru producția din România. „Fabrica noastră face istorie.\ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Nokian Tyres, care a plecat din Rusia alegând România și a produs prima anvelopă la mega-investiția de la Oradea, semnează un împrumut de 150 milioane euro tot pentru producția din România. „Fabrica noastră face istorie."

Totodată, pragul de impozitare a pensiilor ar urma să crească tot de la 1 septembrie, de la 2.000 de lei, cât e acum, la 3.000 de lei, Guvernul urmând să emită un act normativ în acest sens, a declarat șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).

Deciziile de recalculare a pensiilor ar urma să ajungă la pensionari în perioada 16-31 august.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensii
recalculare
buget
cost
luna
lunar
guvern
2
1 miliarde