CONFIRMARE Mișcări pe piața RCA. Apare un nou jucător, controlat de fondatorul Superbet

CONFIRMARE Mișcări pe piața RCA. Apare un nou jucător, controlat de fondatorul Superbet
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 10 iul 2024

Eazy Asigurări va începe să vândă polițe RCA. devenind astfel al 9-lea jucător prezent pe acest segment de piață, care anul trecut a generat venituri din prime de aproape 9,3 miliarde lei, în creștere cu 16% față de 2022.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Intenția intrării companiei pe această piață a fost anunțată de Profit.ro din vara anulului 2022.

Urmărește-ne și pe Google News

Profit.ro a anunțat că Sacha Dragic, fondatorul Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, va înființa, prin vehiculul său de investiții, D Craig Holding, o companie care va activa pe zona asigurărilor generale, inclusiv pe segmentul polițelor obligatorii RCA.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Surse din piață au declarat pentru Profit.ro că polițele emise de Eazy Asigurări vor fi vândute prin intermediul brokerilor care dețin comparatoare de prețuri, cum ar fi pago.ro, olx.ro, economo.ro, pint.ro, rcalatineacasa.ro sau emag.ro.

ULTIMA ORĂ Tarifele RCA rămân plafonate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tarifele RCA rămân plafonate

Ulterior, asigurătorul va lansa și o platformă online, prin intermediul căreia va vinde direct clienților.

Recent, compania a înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) mărcile EAZY.INSURE, E EAZY și THE EAZY WAY.

În toamna anului 2023, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat Eazy Asigurări autorizația de funcționare și a avizat acționarii semnificativi și conducerea companiei, conform informațiilor prezentate atunci în premieră de Profit.ro.

De asemenea, instituția a acordat companiei autorizația de practicare a asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA).

Gigantul mexican Bimbo, care a preluat Vel Pitar, cel mai mare producător local de pâine, și-a anunțat investitorii că a cumpărat și cea mai vândută pâine din România CITEȘTE ȘI Gigantul mexican Bimbo, care a preluat Vel Pitar, cel mai mare producător local de pâine, și-a anunțat investitorii că a cumpărat și cea mai vândută pâine din România

Pe segmentul RCA activează Allianz-Țiriac Asigurări, Asirom VIG, Generali, Grawe, Groupama și Omniasig VIG, alături de Hellas Direct și Axeria, ultimele două companii activând pe piața românească în baza FOS (Freedom of Service) și, respectiv, FOE (Freedom of Establisment).

Cum a anunțat de asemenea Profit.ro, numărul jucătorilor RCA pe piața locală poate să crească la 10 prin intrarea asigurătorului bulgar Dallbogg, Mai multe detalii AICI.

În proiect, denumit SuprAsig, ulterior Eazy Asigurări, au fost cooptați Theodor Alexandrescu, fost șef al AIG Life România și MetLife, și Mihai Coca-Cozma, fost director operațional la AIG Life România și fost director general al Metropolitan Life Pensii.

Primul aviz din partea ASF a fost obținut la finele anului 2022, cum a anunțat atunci Profit.ro.

CONFIRMARE FOTO Gigantul Saint-Gobain semnează un acord major în România, pentru electricitate verde de la OMV Petrom CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Gigantul Saint-Gobain semnează un acord major în România, pentru electricitate verde de la OMV Petrom

Compania este condusă de Cristian Ionescu, fost CEO Asirom. Mai multe detalii AICI.

Eazy Asigurări este controlată de DCF Ventures 1 SRL - 99,99% și Augusta Valeria Dragic - 0,01%, potrivit termene.ro. Acționarii DCF Ventures 1 sunt D Craig Finance - 99% și Augusta Valeria Dragic - 1%.

În ultimii trei ani, piața RCA s-a confrutat cu două falimente răsunătoare, City Insurance și Euroins.

viewscnt
Afla mai multe despre
rca
companie
piață
asf
eazy asigurari
dallbogg