Românii pot împrumuta Statul prin Tezaur de iunie – iulie începând de luni. Ce dobânzi oferă Ministerul Finanțelor

Românii pot împrumuta Statul prin Tezaur de iunie – iulie începând de luni. Ce dobânzi oferă Ministerul Finanțelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2024

Românii vor putea împrumuta Statul prin Tezaur de iunie – iulie 2024 la dobânzi de 6% pe 1 an și 6,85% pe 3 ani. Anunțul a fost făcut de ANAF Ialomița. Dobânzile sunt similare ediției precedente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cum dezghețăm piața listărilor, ce noi IPO sunt de așteptat, inclusiv de la companii de stat, lecții din experiența companiilor care s-au listat, perspective pentru investitorii de retail, ce poate atrage populația să-și plaseze banii pe piața de capital, ce schimbări de reglementare sunt așteptate de la ASF, ce oportunități de investiții au fondurile de pensii, cum va arăta piața derivatelor și pe ce lichiditate vom putea miza în anii următori sunt doar o parte dintre temele care vor fi discutate, pe 13 iunie, la Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. DETALII AICI

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată, scrie Hotnews.ro.

FOTO & VIDEO Automobilul Jaguar, creat inițial pentru Regele Mihai și care i-a aparținut Principelui Nicolae, nu a atins la Londra prețul cerut de vânzător CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Automobilul Jaguar, creat inițial pentru Regele Mihai și care i-a aparținut Principelui Nicolae, nu a atins la Londra prețul cerut de vânzător

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 10 iunie și 04 iulie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului.
  • Între 10 iunie și 05 iulie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 10 iunie și 04 iulie 2024 în mediul urban și 10 iunie și 03 iulie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Instituția amintește că un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor nu sunt taxate.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finanțelor
tezaur