Spectacolele de pe Broadway au generat încasări record în stagiunea 2016 - 2017

Spectacolele de pe Broadway au generat încasări record în stagiunea 2016 - 2017
scris 26 mai 2017

Spectacolele de pe Broadway au generat în stagiunea 2016 - 2017 încasări record de 1,45 miliarde de dolari, reprezentând o creștere de 5% față de sezonul precedent, informează cotidianul francez Le Figaro.

Cu toate acestea, numărul spectatorilor care au asistat la show-urile puse în scenă de teatrele din New York a înregistrat o ușoară scădere - 0,3% - însă acest lucru s-a produs nu pentru că sălile de pe Broadway ar fi fost mai puțin pline ca în anul trecut, ci pentru că oferta de spectacole a fost mai puțin abundantă în 2017, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News

Creșterea încasărilor a avut la bază și o creștere cu 5,9% a prețului mediu al biletelor, care au ajuns în 2017 la 109 dolari. În sezonul trecut, prețul mediu al biletelor vândute pe Broadway a fost de 103 dolari.

Broadway este propulsat mai mult ca niciodată de musicaluri precum ”Hamilton”, un spectacol pe ritmuri hip-hop despre fondatorii Statelor Unite și aclamat de criticii de specialitate, care continuă să fie jucat cu casă închisă deși se află pe afiș de peste 21 de luni, potrivit The New York Times.

Pentru acest spectacol, un nou record al prețului biletelor a fost pulverizat în 2017, după ce unele tichete pentru cele mai bune locuri din sălile newyorkeze s-au vândut cu 849 de dolari.

Regulile privind inspecția tehnică a mașinilor, modificate de Guvern: Certificatul ITP va fi acordat dacă deficiențele sunt minore CITEȘTE ȘI Regulile privind inspecția tehnică a mașinilor, modificate de Guvern: Certificatul ITP va fi acordat dacă deficiențele sunt minore

Cifre stupefiante

O situație similară vizează ”Hello, Dolly”, un remake al unui spectacol din 1964, pentru care unii dintre spectatorii americani au plătit 748 de dolari pentru un bilet, dar și ”Sunday in the Park with George”, un show cu Jake Gyllenhaal, pentru care prețurile biletelor au ajuns la 499 de dolari. Spectacolele cu cotă mai slabă pratică o politică mai atractivă în privința prețurilor, pentru a putea să își constituie un public.

”Merg pe Broadway din 1982, dar nu am văzut niciodată cifre atât de stupefiante în viața mea”, a declarat pentru The New York Times un cunoscut producător de teatru, Barry Weissler. ”Adevăratul fenomen, nu este că noi îi facem pe oameni să plătească mai mult, ci faptul că publicul dorește cu adevărat să vadă ceva și că este pregătit să achite prețuri mari pentru asta. Este cea mai bună formă de mulțumire pentru toată munca depusă pe Broadway”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
broadway