Licitațiile lunii ianuarie la Artmark: Lucrări de Camil Ressu și maeștrii potretului Baba, Aman și Pallady

Licitațiile lunii ianuarie la Artmark: Lucrări de Camil Ressu și maeștrii potretului Baba, Aman și Pallady
scris 2 ian 2017

În prima lună a lui 2017, casa Artmark a anunțat două evenimente: licitația "Atelier Camil Ressu", și licitația "Maeștri ai portretului - sec. XVIII-XXI", între care se regăsesc Corneliu Baba, Theodor Aman și Theodor Pallady, evenimente care vor avea loc marți, 31 ianuarie, de la ora 19.30.

Colecționarii vor pătrunde în spațiul intim al “atelierului” marelui artist Camil Ressu. Licitația va oferi participanților întâlnirea cu temele artistului: cosași odihnindu-se, terasa Oteteleșanu, care au fost minuțios construite prin desene pregătitoare, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Camil Ressu era interesat de monumental, de figurile puternice. Viziunea sa era austeră, realistă și concentrată. Știința exactă a desenului a fost una dintre preocupările sale majore, pe care a insuflat-o tuturor elevilor săi. Schițele pregătitoare, fascinante prin libertatea și intempestivitatea pe care o dă creionul sau cărbunele pe hârtie, nu uită linia precisă, academistă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Licitația "Maeștri ai portretului - sec. XVIII-XXI" va avea loc pe 31 ianuarie, de la ora 20.30.

În această lună organizatorii Artmark propun un regal al genului potretistic, prin lucrări semnate de: Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Iosif Iser, Nicolae Tonitza, Marcel Iancu, Corneliu Baba.

Scarlett Johansson este vedeta de cinema ale cărei filme au generat cele mai mari încasări în 2016 CITEȘTE ȘI Scarlett Johansson este vedeta de cinema ale cărei filme au generat cele mai mari încasări în 2016

Se pare că portretul ca gen artistic ar fi apărut foarte devreme, în preistorie, atunci oamenii au devenit preocupați de propria reprezentare sau de reprezentarea celor din jur. Arta portretului a înflorit apoi în Grecia Antică și în special în sculptura romană, ajungând până în zilele noastre sub diferite forme.

Marii maeștri ai genului au lăsat în urma lor lucrări emoționante, care vibrează de sensibilitate umană și artistică. Călcând pe urmele acestora, pictorii români au îndrăgit la rândul lor acest gen foarte expresiv, dovadă fiind numărul mare de lucrări din “atelierul” fiecăruia.

Fie că este vorba despre "Portretul unui bătrân urâcios (Autoportret)", de Corneliu Baba, de "Une Femme de Bucharest", de Theodor Aman, sau de "Eleganță" de Theodor Pallady, arta portretului izvorăște cu îndemânare și abilitate de sub penelul concertant al pictorilor români.

viewscnt
Afla mai multe despre
artmark
camil ressu