Asociația franceză Disciples Escoffier a deschis o școală de bucătari în România, coordonată de antreprenorul Ștefan Oprea. Investiție de 250.000 de euro
Asociația franceză Disciples Escoffier a deschis o școală de bucătari în România, coordonată de antreprenorul Ștefan Oprea. Investiție de 250.000 de euro
Asociația internațională din domeniul gastronomic Disciples Escoffier din Franța, cu delegații în 26 de țări, a deschis o școală de bucătari profesioniști în România, activitatea urmând să fie coordonată de antreprenorul Ștefan Oprea, proprietar de restaurante atât în Romania, cât și în Franța, și Președinte al asociației pe plan local.
"Partenereul meu, David Contant (cel care va coordona cursurile -n.red) are pasiunea bucătăriei, iar eu am pasiunea investiției. Nu pot spune exact în cât timp institutul va deveni profitabil, dar nu imediat. În Franța, amortizarea unei afaceri se face în 5-7 ani și cam așa țintesc și eu. Școlile din provincie vor prespune investiții similare cu cea din București. Vrem să facem o școală la Brașov, împreună cu Selgros, și o școală la Craiova. Mai avem discuții pentru Timișoara și Iași", spune Ștefan Oprea.
Cursurile sunt structurate pe trei nivele, iar cursanții vor învăța pe baza unei progame de studiu franceze, având la bază cartea “Le Guide Culinaire” scrisă de Auguste Escoffier (denumit părintele bucătăriei frantuzesti).
Nivelul de bază costă 1.500 de euro, cel intermediar presupune o investiție 3.000 de euro, iar cel avansat are un cost de 4.500 de euro. Fiecare etapă durează patru luni, iar cursurile sunt coordonate de David Contant, chef originar din Franța. Pentru etapele superioare, cursanți sunt supuși unor teste. Absolvirea ultimului nivel presupune susținerea unei testări cu o comisie din Franța.
Printre altele, Ștefan Oprea deține în România saloanele de evenimente La Maison des Jardin din Săftica.
Asociația Disciples Escoffier International întrunește circa 30.000 de membri, pe 5 continente.