Xiaomi, compania responsabilă în mare parte de scăderea vânzărilor Samsung în China, a prezentat azi, la Mobile World Congress, flagship-ul Mi 5.
Lansarea Mi 5 a reprezentat prima conferință ținută de Xiomi în Europa. Iar asta nu cred că este o coincidență. Deși singurele piețe confirmate în acest moment pentru lansarea lui Mi 5 sunt China și India, vicepreședintele companiei, Hugo Barra, a lăsat să se înțeleagă faptul că Mi 5 va ajunge și în alte piețe globale, fără spună anume unde. Dar faptul că prezentarea a avut loc la MWC 2016, în Barcelona, îl iau ca pe un indiciu că va fi primul telefon Xiaomi care va ajunge în Europa.
Mi 5 este construit din ceea ce Xiaomi numește ”ceramică 3D”. La construcția ramei dispozitivului s-a folosit ceramică zirconia, un material folosit pentru îmbinarea ceramicii și oțelului datorită rezistenței termice și la șocuri pe care o oferă. Cei de la Xiaomi susțin că producerea ramei telefonului a costat cu 75% mai mult decât în cazul ramelor din materiale clasice. Este un telefon căruia nu ai cum să-i spui ”chinezărie”.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
De asemenea, este primul smartphone Xiaomi cu buton fizic sub ecran și dispune de o ramă verficală (bezel) foarte subțire în jurul ecranului.
Vor exista trei versiuni de Mi 5, toate având la bază un ecran IPS de 5,15 inch cu rezoluție Full HD, un procesor Snapdragon 820, o cameră foto de 16 MP cu stabilizare pe patru axe, cititor de amprente și o baterie de 3.000 mAh. Diferențele dintre cele trei versiuni se fac la memorie și frecvența de rulare a procesorului.
Versiunea de bază va avea 3 GB memorie RAM, 32 GB spațiu de stocare și va rula la o frecvență de 1,8 GHz. Versiunea intermediară va avea tot 3 GB memorie RAM, dar va rula la 2,15 GHz și va oferi 64 GB pentru stocare. În fine, versiunea Pro va rula tot la 2,15 GHz, dar va avea 4 GB memorie RAM și 128 GB pentru stocare.
Prețurile vor varia între 1999 RMB (278 euro) pentru versiunea de bază și 2699 RMB (376 euro) pentru varianta Pro. Dacă va ajunge în România, asta ar însemna aproxmativ 1.700 lei pentru versiunea Pro, o zonă de preț în care niciun flagship nu s-a aventurat până acum.
Xiaomi reușește să aibă prețuri atât de mici datorită politicii de distribuție folosite. Compania chineză nu apelează la intermediari, ci livrează telefoanele direct clienților.
Dacă presupunerea mea se va adeveri și Xiomi Mi 5 va ajunge și la noi, ar fi un flagship la un preț excelent care ar pune în mare dificultate marile companii, Samsung, în primul rând, la fel cum s-a întâmplat și în China.