În urma unui studiu realizat în Australia pe durata a nu mai puțin de 30 de ani s-a ajuns la concluzia că folosirea telefonului mobil nu crește riscul de îmbolnăvire de cancer.
Controversa legăturii dintre folosirea telefonului mobil și creșterea riscului de cancer pe creier durează de zeci de ani, pe parcursul cărora au circulat nenumărate studii care au susținut ambele variante.
Concluziile contradictorii ale studiilor de până acum au dus în derizoriu problematica riscurilor pe care folosirea telefonului mobil le presupune, iar utilizatorii au încetat, eventual, să mai acorde importanță acestui subiect.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Tema este adusă din nou în discuție de cea mai îndelungată cercetare realizată până acum.
La studiul realizat de către cercetătorii de la Universitatea din Sydney au participat 34.000 de persoane diagnosticate cu tumoare cerebrală între 1982 și 2012 iar coroborarea s-a făcut cu utilizarea telefoanelor mobile la nivel național în perioada 1987 - 2012.
Singurul segment pe care s-a observat o creștere a numărului de cazuri a fost cel al persoanelor de peste 70 de ani. Însă, creșterea a început în 1982, cu mult înainte ca telefonul mobil să fie la îndemâna oricui și este pusă de către cercetători pe seama îmbunătățirii sistemului de detecție.
Telefonul mobil a început să fie folosit în Australia în 1987, iar acum acesta este utilizat de peste 90% din populația continentului.
Concluzia finală a studiului arată că nu există nicio legătură între evoluția îmbolnăvirilor de cancer și cea a radiațiilor emise de telefoanele mobile.