Finalul de an reprezintă, în mod tradițional, un bun prilej de concluzii și notat rezoluții care au șanse minime să se concretizeze. Alături de principii și evenimente ce pot schimba destine sau platouri cu mâncare, tot în ultimele zile ale anului evaluăm și aplicațiile care au atras cel mai mult atenția în ultimele 12 luni.
Până când inteligența artificială să devină cu adevărat inteligentă, iar dispozitivele fixe și mobile pe care le utilizăm să ajungă să răspundă în mod coerent la comenzi vocale, aplicațiile rămân baza interacțiunii cu telefoanele, tabletele și calculatoarele pe care le folosim.
În pofida celor care se grăbesc să cânte prohodul aplicațiilor, ca ecosistem viabil pentru smartphone-uri, 2016 a reprezentat un an bun, din acest punct de vedere. Am avut parte de aplicații interesante, unele noi, altele consacrate și îmbunătățite. Pe scurt, există material suficient pentru un top al celor mai bune dintre cele mai bune aplicații ale anului.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În acest caz, vorbim de aplicații pentru iPhone, ca platformă încă preferată de dezvoltatori. Și vorbim de un top oficial, compus din aplicații alese de ei de la Apple.
Prisma
Prima aplicație din cele alese de Apple este Prisma. Cu excepția jocurilor, Prisma este aplicația care a captat cel mai mult atenția presei și a utilizatorilor.
Această aplicație se asemănă cu Instagram prin faptul că poate aplica diverse filtre fotografiilor, dar merge mult mai departe decât aplicația deținută de Facebook. Prisma folosește o rețea neuronală pentru a analiza și aplica filtre inspirate din operele de artă celebre.
Recent, aplicația dezvoltată de Prisma Labs, companie creată de rusul Alexey Moiseenkov, a primit un update care îi conferă valențe sociale în sensul tradițional al rețelelor sociale.
MSQRD
MSQRD face parte din aceeași categorie ca Prisma, având rolul de a manipula conținutul imaginilor. Însă MSQRD a prins mult mai bine la adolescenți, datorită modului creativ și amuzant în care pot fi modificate fețele subiecților.
CITEȘTE ȘI Apple a început să vândă smartwatch-uri recondiționateFiltrele disponibile pot fi vizualizate în timp real. Spre deosebire de aplicații precum Instagram sau Prisma, unde modificările se aplică după realizarea fotografiilor, filtrele MSQRD pot fi încercate în timp ce este pornită camera foto, iar declanșatorul va produce automat fotografia și va aplica modificările.
Quartz
Quartz este aplicația oficială a site-ului de știri cu același nume. Alegerea celor de la Apple nu reprezintă o evaluare a calității conținutului, ci vizează strict modul atipic care funcționează aplicația.
Știrile sunt prezentate într-o formă scurtă, care conține strict esențialul. Pentru mai multe informații, utilizatorul nu trebuie decât să întrebe în scris, iar bot-ul din spatele aplicației, dacă pricepe ce este întrebat, îi va oferi datele necesare. Practic, se poate purta o discuție ca într-o aplicație de chat, în care se scot în față doar informațiile căutate de utilizator.
CITEȘTE ȘI Facebook devine mai colorat cu ocazia lansării fundalurilor pentru posturiVogue
În lista celor mai bune 10 aplicații din 2016, în accepțiunea celor de la Apple, se regăsește și aplicația oficială a celebrei reviste Vogue. Această arată și funcționează într-un mod similar revistelor tradiționale, cu accentul pe poze mari și ”titluri irezistibile”.
Meditation Studio
Meditation Studio, cum reiese și din nume, este o aplicație dedicată celor interesați de meditație. Pentru un tarif unic de 4 dolari, utilizatorii au acces la peste 200 de ghiduri pentru meditație, create de diverși profesori.
Ghidurile sunt organizate în funcție de scopul urmărit de utilizator și sunt împărțite în categorii precum stres, somn, relaxare, anxietate etc.
CITEȘTE ȘI Super Mario Run doboară recordul pentru cea mai descărcată aplicație în ziua lansăriiDetour
Detour este un ghid audio pentru turiști. Această aplicație folosește GPS-ul pentru a vedea unde se află utilizatorul și pentru a sincroniza povestea audio cu obiectivele turistice vizibile în zonă. Aplicația este gratuită, dar ghidurile pentru diverse orașe sunt disponibile contra-cost.
Credit Karma
Dedicată celor aflați în căutarea celui mai avantajos credit, aplicația Credit Karma calculează un scor de credit în funcție de veniturile și datele utilizatorului și îi prezintă acestuia cele mai bune oferte. Este, practic, un broker digital de credite.
Glasses by Warby Parker
Glasses by Warby Parker este o aplicație pentru cei care poartă ochelarii și au nevoie de o pereche nouă. Aceștia pot încerca în mod virtual diverse perechi de ochelari, pentru a vedea cum le vin, și pot, de asemenea, achiziționa ochelarii doriți.
CITEȘTE ȘI Samsung are de ales pentru Galaxy S8 între un senzor de amprente integrat în ecran sau unul montat pe spatele telefonuluiHyper
Dacă trendul momentului este folosirea sistemelor de inteligență artificială pentru organizarea și sugestia de conținut, Hyper alege metoda clasică pentru acest lucru, fiind o aplicație care recomandă clipuri video alese de cineva în mod special.
La fiecare oră, o persoană aflată ”la butoane” le va recomanda utilizatorilor un clip video interesant, pe baza intereselor acestora. Apoi, pe baza unei interfețe bine pusă la punct, utilizatorul poate respinge sau salva într-un playlist clipurile sugerate.
Este un concept interesant, pe care cei care folosesc aplicația de mult timp par să-l aprecieze.
Tinycards
Dezvoltată de Duolingo, compania care oferă unele dintre cele mai bune aplicații dedicate învățării limbilor străine, Tinycards este o aplicație care folosește metoda cardurilor într-un fel de joc care stimulează procesul de memorare.
Spre exemplu, Tinycards va asocia cuvintele din limbile străine cu imagini pentru a ajuta utilizatorul să le rețină pe baza memoriei vizuale. La fel, se poate încerca memorarea unor termeni din diverse alte domenii precum artă sau chimie organică.