Google a lansat un update pentru serviciul Inbox by Gmail prin care afișează informațiile esențiale din cadrul unul email, fără a fi necesară deschiderea acestuia.
Inbox se dorește a fi următoarea evoluție a serviciului de email oferit de Google, urmașul mai inteligent al lui Gmail. Din păcate, serviciul lansat în octombrie 2014 nu se bucură de o dezvoltare alertă din partea lui Google, fiind un serviciu aflat în stadiu de test care, din când în când mai primește câte o actualizare.
Din această cauză, este greu de spus cât de serioase sunt intențiile lui Google privind acest serviciu ori dacă Inbox urmează să înlocuiască Gmail sau doar să reprezinte o alternativă la acesta.
Inbox este un serviciu mult mai simplu, care se bazează mai mult pe algoritmi artificiali decât pe comenzile expres ale utilizatorului. Spre exemplu, mesajele sunt categorizate automat în momentul recepționării, iar atașamentele pot fi accesate fără deschiderea mail-ului care le conține.
CITEȘTE ȘI Reclamele de pe Facebook nu vor mai putea fi ascunse de extensiile de tip AdblockAcum, Inbox va extrage conținutul esențial dintr-un mesaj și-l va afișa sub subiectul acestuia, fără a fi necesară deschiderea mail-ului respectiv. În acest fel, utilizatorul poate vedea rapid conținutul și decide dacă va răspunde, trimite mai departe sau șterge un mesaj, câștigând secunde prețioase.
Deocamdată, Google poate face acest lucru pentru mesajele primite de la soluția de project management Trello, baza de coduri sursă dedicată dezvoltatorilor software Github și newsletter-ele venite din site-urilor de știri, în cazul cărora Inbox poate afișa principalele titluri direct în lista de mesaje primite.
Suportul poate fi extins și pentru alte tipuri de mesaje, dar pentru asta organizația care dorește acest lucru trebuie să contacteze Google pentru a afla cum poate formata codul unui mesaj pentru fi interpretat corect de Inbox.
Inbox by Gmail, deși departe de a fi un produs final, reprezintă o bună soluție pentru cei care folosesc email-ul nu doar pentru comunicare, ci și în sarcinile de zi cu zi. Inbox permite tratarea mesajelor ca niște task-uri, cu adăugarea de remindere și marcarea mail-urilor ca finalizate în momentul în care informația respectivă este consumată.