Arts & Culture, aplicația Google care oferă acces la opere de artă din toată lumea, primește un update important, care include inclusiv o funcție de realitate virtuală.
Arts & Culture este acel gen aplicație care nu ajunge niciodată cap de afiș pentru că nu este ”cool” sau nu te lasă să prinzi pokemoni, dar este o adevărată mină de aur pentru cei care se simt atrași de artă, dar sunt departe de a fi experți ori buni cunoscători.
De ani buni, Google scanează și organizează lucrările de artă din marile muzee ale lumii, ajungând în acest moment să dețină o vastă bază de date. Aceste opere sunt accesibile oricui, gratuit, prin intermediul unei aplicații numite sugestiv Arts & Culture.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Noua versiune a aplicației facilitează descoperirea operelor de artă și localizarea unor lucrări specifice. Utilizatorul poate căuta după tipul lucrării sau poate răsfoi operele disponibile în funcție de perioada în care au fost create. Există chiar și o organizare pe culori.
Aplicația oferă două moduri de vizualizare. Pe de o parte, operele de artă pot fi văzute ca niște poze pe ecranul telefonului. Pe de altă parte, cei care preferă o abordare mai conservatoare, pot apela la un tur virtual al muzeelor și vedea operele așa cum sunt expuse.
Lucrările sunt însoțite de scurte descrieri, astfel că privitorul poate înțelege contextul unei anumite creații sau afla opinia unui critic de artă.
Cum aplicația celor de la Google include și tururi virtuale ale unora dintre siturile istorice importante, noua funcție de realitate virtuală va fi primită cu entuziasm de cei care dețin o cască de VR. Aceștia vor putea vizita în mod virtual Taj Mahal, Machu Picchu și chiar pot da o tură pe la Polul Sud.
Aplicația Arts & Culture nu se rezumă la zona virtuală, ci are funcții utile și în offline. Una dintre acestea oferă informații despre muzee, inclusiv programele de vizitare.
Și mai interesantă este funcția Art Recognizer, disponibilă deocamdată pentru un număr limitat de muzee. Este vorba de o scanare a operelor de artă: îndrepți telefonul spre o pictură din muzeu, iar aplicația îți va spune despre ce este vorba. În spatele acestei facilități stă o rețea neuronală care folosește funcții de inteligență artificială pentru a recunoaște, în mod specific, operele de artă.
Aplicația Arts & Culture este disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS.