La 9 luni de când a fost lansată pe Android, aplicația Apple Music ajunge, în sfârșit, la versiunea 1.0, semn că stadiul de test a luat sfârșit.
Țintă a numeroase critici și controverse în ultimul an, Apple Music a profitat din plin de ecosistemul și puterea brandului Apple pentru a deveni în scurt timp unul dintre cele mai populare servicii muzicale.
Însă, pentru a concura cu nume importante, precum Spotify sau Google Play Music, Apple avea nevoie ca serviciul de streaming Apple Music să fie disponibil și în afara propriului ecosistem. Așa se face că, în noiembrie 2015, la 4 luni de la lansarea pe iOS, Apple Music devenea disponibil și pe platforma mobilă a celor de la Google.
CITEȘTE ȘI Dezvoltatorii de aplicații pentru iOS însumează venituri de 50 de miliarde de dolariCel mai recent update de Apple Music pentru Android poartă versiunea 1.0 și este lipsit de eticheta Beta, care semnifica faptul că era vorba de o variantă de test, care includea mai multe bug-uri decât o versiune obișnuită.
Prima versiune finală a aplicației Apple Music pentru Android aduce o singură noutate majoră, dincolo de ieșirea din stadiul de test. Este vorba de un egalizator grafic, prin care utilizatorul poate configura frecvențele audio.
Spre deosebire de Google, ale cărui aplicații de iOS sunt dezvoltate având la bază principiile de design valabile pentru Android, cu alte cuvinte arătând ca niște aplicații de Android, deși rulează pe iOS, Apple a îmbrățișat facilitățile și designul caracteristic platformei patronate de Google. În altă ordine de idei, Apple Music pentru Android oferă utilizatorilor facilități caracteristice Android-ului precum widget-uri de home-screen sau posibilitatea salvării melodiilor pe cardul de memorie.
CITEȘTE ȘI Instagram lansează Stories, o secțiune dedicată conținutului efemerChiar și așa, cu toate eforturile făcute de Apple în vederea adaptării aplicației la platforma celor de la Google, Apple Music primește din partea utilizatorilor de dispozitive cu Android un rating mediocru, de 3,3 / 5 stele. Conform estimării celor de la Google, Apple Music se bucură de peste 5 milioane de instalări pe Android.
În ceea ce privește propria platformă, serviciul de streaming Apple care se bucură de peste 15 milioane de abonați va primi un design nou, cu ocazia lansării versiunii cu numărul 10 de iOS, ce va avea loc în toamnă, la puțin timp după lansarea unei noi versiuni de iPhone.
Serviciul Apple Music este disponibil în România încă din momentul lansării. Mai mult, utilizatorii români beneficiază de un preț adaptat la piața locală. Un abonament lunar la Apple Music costă în România 5 euro, spre deosebire de cei 10 dolari pe care îi plătesc utilizatorii din America.