PROFIT NEWS TV Virgil Stănescu, Director Executiv CEO Clubs: Avem nevoie de infrastructură pentru ca sportul să poată fi văzut ca un business. Aici intervine parteneriatul public-privat ,care e considerat un furt continuu

PROFIT NEWS TV Virgil Stănescu, Director Executiv CEO Clubs: Avem nevoie de infrastructură pentru ca sportul să poată fi văzut ca un business. Aici intervine parteneriatul public-privat ,care e considerat un furt continuu
scris 8 feb 2022

Pe lângă lipsa acută de profesioniști în domeniu, industria sportului are un deficit și de infrastructură, motiv pentru care investitorii privați ocolesc domeniul sportiv de cele mai multe ori, a explicat, la PROFIT NEWS TV, Virgil Stănescu, fost sportiv de performanță și actualul director executiv al CEO Clubs și președinte Sports Hub. 

“La noi în țară, antreprenoriatul în sport este o problemă pentru că majoritatea industriei este guvernată de cluburi sportive care sunt, de fapt, ONG-uri. N-au scop patrimonial și asta le face de obicei plate și destul de inflexibile în ceea ce înseamnă adaptarea cu mediul de afaceri. (...) Iar acest narativ pe care îl are în general sportul în România nu este unul prietenos acestui discurs de business”, a spus Virgil Stănescu. 

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit acestuia, industria sportului are nevoie de proiecte coerente, iar un plan de afaceri în acest domeniu ar trebui să reflecte în primul rând rentabilitatea investiției, ceea ce nu s-a întâmplat până acum, majoritatea discuțiilor fiind mai mult în jurul responsabilității sociale. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
PROFIT NEWS TV Președintele Fondului pentru Mediu anunță: Timp de așteptare mai scurt la programele Rabla. Cât va dura evaluarea dosarului. „Nu vom avea un aer mai curat. Nu cred că așa se pune problema.\ CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Președintele Fondului pentru Mediu anunță: Timp de așteptare mai scurt la programele Rabla. Cât va dura evaluarea dosarului. „Nu vom avea un aer mai curat. Nu cred că așa se pune problema."

“Sistemul este unul nonprofit și atunci este greu să atragi investitorii. Circa 90% din ligile sportive sunt administrate public, ceea ce le împiedică în a deveni profesioniste pentru că nu s-ar putea susține. Ar trebui să te gândești la drepturile de televiziune, la veniturile din audiența live, în care ai săli cu 500 de locuri care probabil nu-ți acoperă nici costul evenimentului în sine, dar să-ți mai susțină și restul”, mai spune acesta.

El consideră că, în primul rând, industria sportului are nevoie de infrastructură pentru a putea atrage investiții, care ar trebui dezvoltată de autoritățile locale. 

“Trebuie să construiești acele săli care să-ți permită să vezi sportul ca pe un business. Aici intervine acest parteneriat public-privat care e destul de problematic. La noi e văzut ca un furt continuu și nu este. Nu se poate altfel. Infrastructura sportivă e absolut necesară. Să ai piste de atletism, piscine, bazine olimpice”, subliniază Virgil Stănescu, adăugând că sportul are nevoie și de digitalizare. 

“Vorbim de experiența fanilor, săli digitale, o comunicare mult mai tehnologizată, metode de antrenament mult mai tehnologizate. Metoda de lucru, sistemul de business al sportului trebuie să devină mai digital”, susține directorul executiv al CEO Clubs.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgil stănescu
industria sportului
ceo clubs
sports hub