Startup-ul Assista AI, care a creat o soluție ce automatizează diferite sarcini folosind agenți AI multipli, conectându-se la peste 100 de aplicații de productivitate, a atras recent o finanțare de 100.000 de euro de la Gluon Syndicate, bani care vor merge în principal către creșterea vânzărilor și în marketing.
Compania a fost fondată de către Paul Burcă și Anton Zaharia, iar ulterior li s-a alăturat și Darius Praharca, toți cei trei fondatori având background tehnic. Echipa Assista AI este însă formată din peste 10 oameni.
“Practic, am creat un multi-AI agent care este conectat la peste 100 de tool-uri de productivitate. Și cu limbaj natural poți intra în acest chat și să îi spui chat-ului anumite comenzi și atunci noi preluăm comenziile acelea, le orchestrăm și le trimitem către aplicațiile respective.
Totul a început cu achiziționarea de domeniu, iar șase luni mai târziu am pornit cu prima noastră iterație de produs, care era practic un chat cu niște avatare de tip AI în care puteai să discuți diverse teme. Și, practic, erau niște LLM-uri pre-promptuite și noi i-am numit asistenți.
3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

De acolo noi am avut multe iterații, ne-am îndreptat la un moment dat către o zonă de customer support, astfel încât companiile să-și construiască proprii chatbots pentru customer service, iar ulterior eram într-o zonă foarte aglomerată și foarte competitivă. Am revenit la ideea inițială de asistenți AI și practic am început să introducem aceste tool-uri în chat-ul nostru astfel ca userii să poată să le apeleze direct din chat”, spune, la Profit.ro TV, Paul Burcă, fondator și CEO Assista AI.
Produsul este deja lansat pe piață și are peste 1.000 de utilizatori.
“Acum ne preocupă zona de a merge pe piață și a identifica corect clientul ideal pentru noi. Avem un produs destul de deschis. Practic, orice persoană cu un laptop poate folosi produsul nostru, dar asta nu este neapărat bine pentru noi.
Pentru că asta înseamnă o audiență extrem de mare și trebuie să nișăm puțin audiența și să mergem mai targetat în zona în care eforturile noastre se duc către agenții de automatizări, spre exemplu, în loc de produsele noastre sunt pentru toată lumea. Și cred că va fi un efort constant în următoarele luni sau următorii ani în a nișa și a înțelege cât mai bine clientul nostru ideal”, mai spune acesta.

Startup-ul vizează și atragerea unei runde de finanțare pentru scalarea produsului, de 1,5 milioane de euro.
“Vrem ca până la sfârșitul anului să atragem o rundă de 1,5 milioane de euro. Însă, pentru a atrage finanțare, trebuie să dovedim niște lucruri ca startup. Astfel că, marketingul și vânzările sunt un obiectiv pentru noi pe care să le îndeplinim în perioada următoare, pentru că ne vor ajuta în a ridica o rundă favorabilă nouă și automat să creăm și acest sentiment de FOMO (n.red. Fear of Missing Out) printre investitori.
Eforturile noastre de marketing și de PR din ultimele săptămâni s-au dovedit a fi foarte bune pentru noi. Am început să fim contactați de anumite fonduri de venture capital, cât și de investitori privați de tip angel. Ce trebuie să dovedim este tracțiunea. Consider că sunt trei checkbox-uri în zona de investiții - produs, echipă și cifre.

Consider că avem produsul, că avem echipa, încă avem mici probleme pe cifre, dar asta pentru că doar ce am lansat și atunci, scopul nostru este să ridicăm cifrele pe următoarele luni și aici mă refer la revenue recurent și să ajungem undeva la 15-20.000 de euro pe lună ca să putem să deblocăm o rundă de investiții așa cum ne dorim, respectiv cea de 1,5 milioane de euro”, precizează Paul Burcă.