VIDEO Profit.ro TV - Antonia Dumitriu, fondatoare Irisphera: Strategia noastră este de exit. Ne dorim să fim achiziționați în următorii 5 ani de un grup sau un retailer mare

Profit Live   
VIDEO Profit.ro TV - Antonia Dumitriu, fondatoare Irisphera: Strategia noastră este de exit. Ne dorim să fim achiziționați în următorii 5 ani de un grup sau un retailer mare

Startup-ul Irisphera, care a creat o soluție tech, bazată pe inteligență artificială, ce ajută consumatorii să-și găsească hainele potrivit cu ajutorul unui manechin virtual, are în derulare o rundă de finanțare de 150.000 de euro pe platforma de crowdfunding SeedBlink și poartă discuții și cu fonduri de investiții pentru a atrage capital.

“Irisphera oferă magazinelor online de modă un manechin 3D customizabil care, în funcție de profilul utilizatorului, selectează cele mai potrivite opțiuni vestimentare ce pot fi vizualizate la 360 de grade înainte de achiziție.

Mai întâi selectați culoarea tenului, părului, ochilor, spre exemplu, ca sistemul nostru să își dea seama exact ce paletă de culori vi se potrivește. Ulterior, trebuie să introduceți patru date obligatorii, precum circumferința umerilor, bustului, taliei și șoldurilor.

Urmărește-ne și pe Google News

Size chart-ul diferă de la brand la brand, iar modelele noastre de machine learning se adaptează în timp real și de asemenea nu este important doar sizing-ul, ci și body shape-ul pe care îl aveți. Noi nu suntem doar un size recommender, ci putem spune că suntem stilistul personal virtual al fiecărui om”, spune, la Profit.ro TV, Antonia Dumitriu, fondatoare Irisphera.

Evenimente
VIDEO Profit.ro TV - Oana Pascu, fondator Complice.ro: Primul trimestru al acestui an a fost trimestrul “mai stai puțin” CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV - Oana Pascu, fondator Complice.ro: Primul trimestru al acestui an a fost trimestrul “mai stai puțin”

Cu ajutorul acestei soluții, retailerii își vor putea diminua rata de retur cu până la 30%.

“Perioada de research a fost de un an, perioada de dezvoltare a produsului de doi, iar procesul de vânzări l-am început în noiembrie, anul trecut. În România avem patru retaileri cu care colaborăm.

Unul dintre ei este Monarch, unde poate fi testat și încercat produsul live. De asemenea, lucrăm cu brand-uri ca Hermosa, și cu un reselling brand din Olanda.

Și brand-urile din zona de second hand sunt un target pentru noi. De asemena, suntem în discuții cu branduri de lux din Italia pentru aplicații nu doar la nivel online, cât și in-store, cât și un brand foarte mare din Estul Europei”, mai spune aceasta.

Antonia Dumitriu vede o nevoie foarte mare în rândul brandurilor de astfel de soluții, mai ales în contextul actual, când trendurile din industria de fashion se concentrează preponderent pe personalizare, digitalizare și sustenabilitate.

“Avem o rundă de finanțăre pe Seed Blink, un bridge round de pre-seed și seed. Ne dorim să atragem 150.000 de euro pentru partea de sales și marketing și product development și, evident, îmbunătățirile pe care trebuie să le aducem produsului. De asemenea, vedem cereri noi din partea retailerilor mari cu care discutăm și colaborăm de a adăuga feature-uri noi și atunci evident că este nevoie de capital.

VIDEO Profit.ro TV - Ramona Rusu, ARB: Indiferent de tipologiile de fraudă, dacă aplicăm metodele de prevenție, care sunt destul de accesibile fiecăruia dintre noi, avem mari șanse de a nu deveni victime. Banca nu îți va solicita niciodată aceste date CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV - Ramona Rusu, ARB: Indiferent de tipologiile de fraudă, dacă aplicăm metodele de prevenție, care sunt destul de accesibile fiecăruia dintre noi, avem mari șanse de a nu deveni victime. Banca nu îți va solicita niciodată aceste date

Ne dorim să atragem 150.000 de euro de la business angels, dar în același timp suntem în discuții și cu câteva fonduri de investiții. Deja discutăm și pentru următoarea rundă seed, inclusiv cu un fond de investiții din US. Este foarte important capitalul, dar nu doar banii, ci să ai și un partener strategic și investitor strategici care te pot ajuta să duci produsul la următorul nivel”, precizează fondatoarea Irisphera.

Startup-ul vizează anul acesta să atragă ca și clienți între 10 și 13 retaileri mici și medii și să încheie un contract cu un retailer mare. Veniturile estimate pentru primul an de activitate vor depăși 140.000 de euro.

“Acum, din punct de vedere Early Adopters, unii dintre retailerii mari poate nu sunt pregătiți în acest moment să adopte astfel de soluții. În același timp, alții, precum Zalando, Early Adopthers, îmbrățișează de la început, iar cei care nu vor rămâne competitivi, mai târziu, un an, doi, vor fi obligați să adopte pentru că trebuie să fie cumva pe aceeași linie.

Din punct de vedere estimări, noi vedem cu acest număr de retaileri o cifră de afaceri la peste 140.000 de euro în primul an. Evident că având integrare și cu platforme precum Shopify și WordPress, unde sunt majoritatea retailerilor mici și medii, unde este o piață de 800.000, dacă luăm 1% și multiplicăm acest 1% cu câteva sute de euro lunari, deja vedem un revenue stream destul de consistent.

Partea aceasta dorim să o atragem inbound, prin marketing, ca noi să ne axăm pe outbound sales, să mergem noi către jucătorii mari, ca să luăm piața cât mai repede”, afirmă ea.

VIDEO Profit.ro TV - Alexandru Turdean, fondator BrainFill: Majoritatea văd platforma noastră ca ceva foarte high risk, foarte high reward. Suntem în căutarea de smart money CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV - Alexandru Turdean, fondator BrainFill: Majoritatea văd platforma noastră ca ceva foarte high risk, foarte high reward. Suntem în căutarea de smart money

Următoarea rundă vizată de către startup va fi de 500.000 de euro.

“Noi ne dorim cu această rundă, dar și următoarea, care va fi de 500.000 de euro, return on investment-ul să fie în circa 2 ani. Ne poziționăm și ca un potențial target de a fi achiziționați de un grup mare sau de un retailer mare. Înainte de exit însă trebuie să pregătim terenul și să atragem cât mai mulți retaileri pentru a îmbunătăți produsul și avea cât mai multe date pentru a face produsul să devină din ce în ce mai bun.

Noi mergem pe strategia de exit, ne dorim să fim achiziționați în următorii 5 ani de un grup sau un retailer mare. În celălalt scenariu, ne dorim să atragem 26.000 de retaileri la nivel global, iar asta ar însemna o cifră de afacere anuală de 200 de milioane de euro. Ambele scenarii sunt foarte bune, dar strategia noastră este de exit”, mai spune Antonia Dumitriu

viewscnt
Afla mai multe despre
antonia dumitriu
irisphera