VIDEO Profit.ro TV - Alexandru Meseșan, fondator Ixaria: Până la finalul anului vrem să ajungem la 35-40 de clienți, mare parte internaționali. Ar fi ideal punctul în care avem mai degrabă o relație emoțională decât una rațională

Profit Live   
VIDEO Profit.ro TV - Alexandru Meseșan, fondator Ixaria: Până la finalul anului vrem să ajungem la 35-40 de clienți, mare parte internaționali. Ar fi ideal punctul în care avem mai degrabă o relație emoțională decât una rațională

Startup-ul Ixaria, care a creat o soluție pentru configurarea 3D a produselor, are în prezent la 16 clienți în portofoliu, iar până la finalul anului țintește să ajungă la 35-40 de clienți. Veniturile anuale ale companiei se ridică la circa 65-70.000 de euro.

“Noi ajutăm producătorii de mobilier, în special mobilier tapițat, să vândă mult mai eficient atât în spațiul online, cât și în showroom.

De regulă, vânzarea de produse tapițate implică numeroase configurări, adică orice piesă pe care o cumperi poate să fie făcută într-o varietate foarte largă de materiale, iar clientul final nu-și imaginează cum ar arăta o canapea, spre exemplu, în diferite combinații de culori.

Urmărește-ne și pe Google News

Noi venim cu o soluție digitală, 3D, în care permitem utilizatorului să vadă exact ce urmează să cumpere, fără ca producătorul să trebuiască să realizeze fizic acea piesă înainte”, spune, la Profit.ro, Alexandru Meseșan, CEO si fondator Ixaria.

VIDEO Profit.ro TV - Andrei Lefter, DRS Architects: Partea de inteligență artificială și automatizare este și pentru noi revoluționară. Există peste 1.000 de aplicații de AI special dedicate pentru construcții și proiectare CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV - Andrei Lefter, DRS Architects: Partea de inteligență artificială și automatizare este și pentru noi revoluționară. Există peste 1.000 de aplicații de AI special dedicate pentru construcții și proiectare

Dintre cei 16 clienți ai startup-ului, 14 sunt din România, iar doi din străinătate, din Germania și Italia.

“Ne interesează piața europeană în mod special, țări precum Polonia, Germania, Italia. Până la sfârșitul anului am vrea să ajungem undeva la 35-40 de clienți, mare parte internaționali și la un venit recurent anual de 200.000 de euro.

În momentul de față avem 16 clienți, cu un venit recurent anual de 65-70.000 de euro”, mai spune acesta, adăugând că, până în prezent, dezvoltarea soluției și activitatea startup-ului a fost finanțată din surse proprii, iar discuții pentru atragerea unei runde de finanțare vor avea loc abia după atingerea pragului de 200.000 de euro venituri anuale recurente.

“În România sunt undeva la 10.000 de producători de mobilier. Din aceștia 10.000, undeva la 6.000 sunt activi și din cei 6.000, probabil că undeva la sub 1.000 sunt cei care chiar produc, iar cei care ne interesează pe noi sunt undeva la 250-300 în România. Deci cam asta e piața românească.

Având în vedere că am început partea de vânzări cam de un an și jumate, aș putea zice cu încredere că ne cunoaștem cam cu 86% dintre ei”, precizează Alexandru Meseșan.

VIDEO Profit.ro TV - Cătălin Bordei, Innobyte: Nu o să mai fie creșterile spectaculoase de două cifre în industria de e-commerce, dar vom avea creșteri. Suntem și foarte sensibili la preț CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV - Cătălin Bordei, Innobyte: Nu o să mai fie creșterile spectaculoase de două cifre în industria de e-commerce, dar vom avea creșteri. Suntem și foarte sensibili la preț

Startup-ul a creat două tipuri de soluții pentru configurarea 3D a produselor – una pentru clienții finali, mai simplă, dar și una pentru designerii interiori.

“Ce am observat noi e că de regulă la clientul final trebuie să-i dăm cât mai puține opțiuni. Avem diferite tipuri de configuratoare bazate pe diferite tipuri de personalități. E foarte important să fie un proces foarte simplu, intuitiv, în care din maxim trei opțiuni poți să configurezi cam ce ai nevoie.

Pe de cealaltă parte, avem ca și potențial client pe designer-ul de interior, care de regulă e un liant între producătorul de mobilier și clientul final. Pentru designer-ul de interior avem o soluție mult mai complexă, în care îi permitem să adauge orice fel de piese, să le facă la dimensiunile care vor”, explică acesta.

VIDEO Profit.ro TV - Paul Burcă, co-fondator Assista AI: Vrem ca până la sfârșitul anului să atragem o rundă de 1,5 milioane de euro. Marketingul și vânzările sunt un obiectiv pentru noi în a crea acest sentiment de FOMO printre investitori CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV - Paul Burcă, co-fondator Assista AI: Vrem ca până la sfârșitul anului să atragem o rundă de 1,5 milioane de euro. Marketingul și vânzările sunt un obiectiv pentru noi în a crea acest sentiment de FOMO printre investitori

Alexandru Meseșan mai spune și că, în momentul de față, cel mai provocatoar este atragerea clienților potriviți.

“Am ajuns acum în punctul în care am început să zicem noi nu la anumiți clienți. În momentul în care luăm un client nu ne interesează doar partea financiară, ci să și avem cu cine lucra. Asta înseamnă că dacă semnăm cu un client, va trebui în primul și în primul rând să existe o chimie între noi.

Dacă nu există chimia respectivă și nu putem lucra cu firma respectivă, nu avem cum să ne asigurăm că ceea ce zicem noi, și anume faptul că o să-i creștem vânzările, se întâmplă. Și poate de asta să fie preocuparea noastră să găsim persoanele potrivite cu care să dezvoltăm soluția.

Ar fi ideal să chiar ajungem în punctul în care avem mai degrabă o relație emoțională decât una rațională, în care să știm clar că ne putem baza unul pe altul”, precizează fondatorul Ixaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandru meseșan
ixaria