Digitalizarea proceselor reprezintă, într-adevăr, o oportunitate pentru platformele de facturare online de a atrage mai mulți utilizatori, însă se poate întâmpla și opusul, a spus, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Valeriu Filip, partener FGO.
„În general, o asemenea prevedere legislativă, precum eFactura, nu ne pune pe noi neapărat într-o lumină bună, pentru că pare un fel de obligație și nicio obligație nu este privită bine, ci cu reținere și cu destul de multă rezistență la schimbare”, precizează acesta.
Valeriu Filip a lansat pe piața FGO, platformă de facturare online, la începutul anului 2017, iar de atunci antreprenorul a tot adăugat noi funcționalități pentru a automatiza procesele operaționale ale unei companii.
„Produsul este adresat în primul rând antreprenorilor și managerilor. Din 2017 până în prezent noi am salvat aproape un milion de ore cauzate de dubla operare a informațiilor în contabilitate. Am pornit cu facturile emise, încasările și plățile, iar acum am reușit să integrăm și cele mai importante bănci din România. Avem peste 10 bănci. Citim automat tranzacțiile realizate prin intermediul băncii și le folosim fie pentru a le împerecha cu facturile emise sau primite, fie pentru a le trimite automat în contabilitate”, mai spune el.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Președintele Comisiei Antifraudă ARB avertizează: Frauda la plata facturilor - cel mai des întâlnită la companiiÎn primii doi ani de activitate, s-au realizat peste 40.000 de backup-uri de date contabile în cloud-ul FGO, iar până în prezent numărul a depășit 100.000 de backup-uri.
„Din 2017 am crescut constant, cu aproape 15.000 de firme în fiecare an. Nu putem spune că apariția reglementărilor pentru facturarea electronică a adus un număr mai mare de utilizatori pentru platforma noastră.
La FGO, încă de la început gândul nostru a fost să reușim să acoperim toate procesele operaționale ale unei firme mici și mijlocii și am plecat de la facturare, evidența primară a încasărilor, am continuat ulterior cu recepția de documente, am făcut anumite funcționalități de evidențe de stocuri pentru firme, am legat de bănci sistemul nostru și am lansat un asistent care îți analizează modul de facturare și îți propune finanțări prin intermediul unui parteneriat cu Banca Transilvania”, afirmă acesta.
Valeriu Filip are și planuri de lansa platforma pe alte piețe, însă într-un orizont de 6-12 ani.
„Vrem să ieșim cu aceste produse destinate unei piețe anume, spre exemplu la școli, grădinițe, unde caracterul de funcționare este general valabil. Ne vom îndepărta puțin de către orientarea în jurul facturării și vom merge către a digitaliza acele procese din cadrul acestor tipuri de companii, care oferă servicii în direcția asta, urmând apoi să extindem aria și să dezvoltăm funcționalități tipice”, adaugă el.