Startup-ul Charger.ro, care centralizează de la soluții de încărcare pentru mașini electrice și plug-in hibrid, la soluții pentru smart city, mobilier urban, solar și senzori pentru calitatea aerului, vrea să atragă o rundă de finanțare pentru dezvoltarea platformei și creșterea echipei.
„Am crescut foarte organic și neașteptat de repede față de planurile pe care ni le făcusem la început. În acest moment ne concentrăm pe a obține o finanțare care ne va permite să dezvoltăm platforma, să angajăm oameni și să creștem portofoliul”, a spus, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Iulia Dorobanțu, co-fondator Charger.ro.
Una dintre cele mai mari provocări ale startup-ului în momentul de față este creșterea echipei.
„Cred că partea provocatoare în a găsi oameni este mixul acesta între zona tehnică și cea de sustenabilitate și înțelegere a soluțiilor, care sunt foarte noi și trebuie explicate pe înțelesul fiecărui client”, precizează aceasta.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Etapele obținerii unei finanțări nerambursabile. Ramona Ivan, președinte Comisia pentru Fonduri Europene ARB: Trebuie foarte mare atenție. Antreprenorii au un foarte mare avantajPlatforma este în faza de dezvoltare și testare, proces care a început la finalul anului trecut.
„În ultimele luni ne-am concentrat pe partea din spate a business-ului, pe dezvoltarea echipei și pe dezvoltarea unui portofoliu cât mai solid de furnizori, atât de device-uri, cât și de servicii. Vrem să introducem în timp și zona de panouri fotovoltaice și sisteme din această verticală”, mai spune Iulia Dorobanțu adăugând că Charger.ro este un marketplace care oferă un portofoliu complet de soluții, verificate.
„Până acum, clienții au fost din două direcții, din zona de stații de încărcare pentru mașini electrice și din zona de mobilier urban. Au fost companii din diferite sectoare, precum dezvoltări imobiliare, oil&gas”, adaugă ea.
Momentan, startup-ul se va concentra pe piața locală, însă vrea în următorii doi ani să exporte soluțiile din România către țările vecine.
„Vrem să definim foarte clar piața și serviciile aici și să creștem cât mai mult. Următorul pas va fi să începem să ducem soluțiile din România în țările vecine. Asta se va întâmpla probabil în doi ani. Și apoi să scalăm propriu zis platforma și în afară”, afirmă ea.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Alex Nicoară, co-fondator Solmag.ro: În următoarele 18 luni vrem să finalizăm 1.000 de proiecte și să ajungem la venituri totale de 10 milioane de euroDespre creșterea pieței de soluții verzi și inteligente, Iulia Dorobanțu susține că va depinde foarte mult de suportul administrațiilor publice și a statului.
„Deocamdată, aceste soluții sunt susținute de tot felul de ajutoare financiare care promovează în mod direct achiziția și adopția lor. Pe de altă parte, ne confruntăm cu un shift la nivel de producție, de accesare a energiei, și aceste lucruri o să ducă inevitabil către o adopție, dacă ne uităm la trendul de pe alte piețe.
România este deja întârziată față de alte țări europene. Noi credem că este un trend care se va întâmpla inevitabil, mai ales din cauza producției. Concentrarea producătorilor pe schimbarea tehnologiilor pe care le folosesc va duce ca acestea să fie, la un moment dat, singurele soluții de pe piață”, mai spune aceasta.