Unison, producător de gustări sănătoase, fondat de către Tania Nicoară și Tudor Iacob, are în derulare o rundă de pre-seed, obiectivul fiind să atragă 225.000 de euro, bani care vor merge către diversificarea gamei de produse, listarea în marile lanțuri de magazine, dezvoltarea operațiunilor, dar și intrarea pe noi piețe. Unison a atras deja 133.000 de euro de la Mavers Ventures (Lead VC) și alți investitori de tip angel, iar pentru restul sumei compania a lansat o companie publică pe platforma SeedBlink, la o evaluare de 980.000 de euro.
Compania produce diverse tipuri de granola, creme tartinabile, sosuri vegane, batoane și alte gustări sănătoase.
„În momentul de față avem o creștere de 90% față de anul trecut. Am atins 70.000 de euro la final de septembrie. Vedem o creștere foarte bună în interesul clienților. Cea mai mare limitare pe care o vedem acum este educația. 15% din populația Germaniei este vegetariană și vegană. În UK, 1 din 4 produse care se lansează pe piață este vegan. Cumva, lucrurile au o dinamică mult mai mare în țările mai dezvoltate.
Asta nu înseamnă că Romania stă prost la capitolul ăsta. Cred că o să fie un interes din ce în ce mai mare pe zona asta de produse vegetale, nu neapărat vegane, ci mai sănătoase. Oamenii încep să caute beneficii mai sănătoase în ce consumă și cu siguranța va fi o creștere în interesul pentru astfel de produse”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Tudor Iacob, CEO și co-fondator Unison.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Adrian Popa, Levels Digital: Am văzut potențialul de creștere. Targetul nostru sunt acești clienți mari către foarte mariUnison vinde deja produsele sale în peste 60 de magazine de specialitate din țară, băcănii și cafenele, dar și către companii. Planurile startup-ului vizează și intrarea în marile lanțuri de magazine din țară.
„Intrarea în marile lanțuri presupune o pregătire din punct de vedere al logisticii. Adică, în momentul în care ai capacitatea de producție pregătită și fluxul logistic pregătit, ăla cred că e un moment bun să intri și în marile lanțuri de magazine. Probabil în următoarele 2 luni vom ajunge și în marile lanțuri”, mai spune acesta.
Startup-ul vizează și extinderea în afara granițelor țării în perioada următoare.
„Ne uităm foarte mult în afară și la ce se întâmplă în piețele mai dezvoltate. Ne dorim foarte mult să creștem aici local, dar ne uităm și cum am putea să replicăm ce a funcționat aici și în alte magazine din alte capitale, alte țări, dar și să vindem online în Europa. Deci, pentru noi obiectivul acestor runde de investiții este să ajungem să vindem și în Europa”, precizează Tudor Iacob.
„Ne concentrăm foarte mult pe creștere. Suntem un business care se concentrează pe cum poate crește cât mai rapid. Adică ne concentrăm foarte mult pe creșteri rapide, pe runde succesive de investiții”, completează el.