VIDEO PROFIT LIVE Cosmin Coția, co-fondator RehabX VR: Vrem să atragem o finanțare, avem nevoie de 360.000 de euro. Urmează să ne extindem și în alte orașe

scris 27 sep 2023

Startup-ul RehabX VR, pornit în urma unei cercetări de doctorat în cadrul Universității tehnice din Cluj, a creat o aplicație de recuperare medicală pentru membrele superioare folosind realitatea virtuală. Urmează lansarea produsului în alte orașe, dar și atragerea unei finanțări atât de la investitori privați, cât și prin fonduri europene.

„Față de recuperarea clasică, soluția noastră tratează pacienții într-un mod holistic, într-un cadru mai larg pe lângă evoluția la nivel de redare a mobilității. Noi am observat din datele pe care le avem până acum că se îmbunătățește și partea de emoție, dar și nivelul de anxietate al pacienților. Acestea sunt considerate aspecte foarte importante în procesul de recuperare.

Targetăm pacienți cu afecțiuni la nivel de mână. De exemplu, un accident frecvent la nivel mondial este AVC-ul, unde sunt peste 15 milioane de oameni care suferă anual de această afecțiune. Pentru jumătate dintre ei nu se mai poate face nimic, însă, pentru cealaltă jumătate, se poate folosi acest proces de recuperare. Poate fi aplicat și pentru alte afecțiuni precum accidente auto, la locul de muncă, căzături etc.”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Cosmin Coția, co-fondator RehabX VR.

Urmărește-ne și pe Google News

Proiectul a început în urmă cu un an, echipa fiind formată atât din experți în realitate virtuală, cât și de experți în recuperarea medicală și business development.

„Avem și advisori în acest startup cu experiență în dezvoltarea de startup-uri și de business. Împreună am dezvoltat un MVP pe care ulterior l-am testat clinic pe un număr mai mic de pacienți, dar și de experți în domeniul recuperării medicale din Cluj. Am făcut teste momentan local, la clinicile din zonă, urmând să ne extindem și în alte orașe. Suntem în discuții directe cu mai multe clinici din țară unde urmează să testăm aplicația”, spune acesta.

VIDEO PROFIT LIVE Andreea Avramescu, co-fondator binnno: Ne gândim să atragem cel puțin 500.000 de euro pentru dezvoltarea capacităților tehnice. Încercăm transformarea consultanților în business angels CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Andreea Avramescu, co-fondator binnno: Ne gândim să atragem cel puțin 500.000 de euro pentru dezvoltarea capacităților tehnice. Încercăm transformarea consultanților în business angels

Cea mai mare provocare, continuă antreprenorul, va fi acreditarea medicală a produsului.

„Nu procesul pe care trebuie să-l urmăm este dificil, complexitatea și costurile acreditării medicale, dar și deschiderea față de clinicile care sunt dispuse să colaboreze cu noi până când o să finalizăm procesul de acreditare medicală.

Provocările principale au fost când a trebuit să facem trecerea de la testele pe pacienți sănătoși la pacienți cu afecțiuni la nivel de mână. Noi am reușit însă să depășim multe dintre aspectele cu privire la nivel de probleme tehnice și am adus aplicația într-un punct foarte stabil”, precizează Cosmin Coția.

Până în prezent, startup-ul a investit circa 15.000 de euro pentru dezvoltarea aplicației din surse proprii.

„Urmează să atragem o finanțare. În urma evaluării noastre avem nevoie de 360.000 de euro, pe care vrem să-i obținem din fonduri europene, de la fonduri de investiții și investitori privați, dar și din profitul pe care îl generăm. Vrem să colaborăm cu o serie de clinici care ar fi dispuse să plătească o subscripție lunară astfel încât noi să putem folosi profitul în dezvoltarea produsului. Pentru aceste companii putem să dezvoltăm personalizat în funcție de nevoia fiecăruia”, afirmă acesta.

„Pe termen mai lung, vrem să extindem soluția astfel încât să putem trata și alte afecțiuni tot prin intermediul realității virtuale și vrem să atingem partea de fobii și tratarea fricilor”, adaugă el.

viewscnt
Afla mai multe despre
cosmin coția
rehabx vr